Přestupové spekulace: Kam zamíří Green?

11. 12. 2017, 15:00 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Detroit Red Wings dali rychle zapomenout na skvělý úvod do nové sezóny a nacházejí se na místech, na kterých je většina odborníků očekávala. A zatímco s každou prohrou šance Red Wings na začátek nové série postupů do vyřazovacích bojů klesá, zvyšuje se pravděpodobnost, že klub se zapojí do některé z hojně diskutovaných výměn. V té by mohl figurovat také zkušený obránce Mike Green, o jehož služby by teoreticky mohla mít zájem hned řada týmů.

Dvaatřicetiletý Kanaďan se nachází v posledním roce své smlouvy s platem ve výši šesti miliónů dolarů a v červenci se může stát nechráněným volným hráčem. V kontraktu má zabudovanou neomezenou klauzuli o nevyměnitelnosti, a jakýkoliv trejd by tak musel potvrdit.

Mike Green
MIKE GREEN DET
Obránce
Základní část 2017/18
GP: 29 | G: 2 | A: 16 | Body: 18
Střely: 50 | +/-: -3
Je neznámé, zda se Red Wings pokusili spojit s Greenem a jeho agentem a hovořit s ním o možnosti nové smlouvy, ale je možné, že to klub, pokud se okolo uzávěrky přestupů (26. února) nebude nacházet na příčkách zaručujících postup do play off, ani nebude mít v plánu. Spíše se dá předpokládat, že ho vymění za prospekty/volby v draftu a případně ho kontaktuje v červnu či červenci, zda se nechce vrátit zpět.

Zatím není potvrzené, zda mají o bývalého zadáka Capitals nějaké týmy zájem, ale ví se, že Ottawa Senators, Montreal Canadiens, Los Angeles Kings, Toronto Maple Leafs a Chicago Blackhawks by všichni rádi vyztužili své obranné řady. U některých z těchto klubů by ale Red Wings museli v případné výměně souhlasit s tím, že si ponechají část Greenova platu.