Plamen uhasl. Zemřel bývalý obránce Zarley Zalapski

13. 12. 2017, 18:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ne vždy přicházejí z hokejového světa dobré zprávy a my jsme dnes povinni jednu takovou napsat. Ve věku nedožitých padesáti let navždy tento svět opustil bývalý zadák Zarley Zalapski.

"Utrpěli jsme těžkou ztrátu člověka se skvělým charakterem, jenž tuto hru miloval. Jsme hrdí, že Zarley oblékal náš dres. Vždy si ho budeme pamatovat jako člena naší hokejové rodiny," vydalo oficiální prohlášení vedení Calgary Flames, jejichž barvy hájil rodák z Edmontonu v letech 1994 až 1998. Kromě Plamenů se mezi mantinely proháněl za Penguins, kteří ho roku 1986 draftovali z celkového čtvrtého místa, na počátku 90. let se stal součástí trejdu, který přivedl do Pittsburghu forvarda Rona Francise. On sám zažil ve svém novém působišti, Hartfordu, nejlepší léta své kariéry, přičemž vrcholu dosáhl během ročníku 1992-93, kdy si připsal 65 kanadských bodů.

Krom již zmíněných stihl na závěr své pouti v NHL nazout ještě brusle Montréal Canadines a Philadelphie Flyers, kde je na přelomu tisíciletí definitivně pověsit na hřebík. V 637 utkáních zapsal 384 bodů (99+285) a dalších 27 přidal během vyřazovacích částí.



Ofenzivní bek, jenž si díky své produktivitě vysloužil účast na All-Star Game NHL 1992-93-
Zarley Zalapski