VIDEO: Grabnerův geniální odraz

17. 12. 2017, 10:45 » Videa - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ne pokaždé budou v zápasech NHL k vidění krásné kombinace, které vyústily v krásné góly. Čas od času se stane, že se vyskytne zvláštní gól - po špatné rozehrávce brankáře, či obránce se puk například odrazí od forčekujícího hráče do branky. Příkladů bychom našli spoustu, ale ten, který byl k vidění ve včerejším duelu Rangers proti Bostonu, je opravdu vzácný. Na starost ho měl hostující Newyorčan Michael Grabner.

Když Grabner vjel do útočného pásma a vystřelil přes domácí obránce. Branku sice minul, ale puk se naštěstí pro něj odrazil od zadního plexiskla zpátky do brankoviště tak, že si ho gólman Bruins Tuukka Rask srazil přímo do vlastní branky.

Pro třicetiletého Rakušana, který bere v letošní sezóně plat ve výši 1.65 miliónů dolarů, to byl už jeho 16. gól v letošní sezóně, a dá se tak očekávat, že v příštím kontraktu si značně polepší.

Rangers dokázali zvýšit na 2:0, a přestože Bruins stav srovnali, dva body za výhru prodloužení si nakonec odvezli svěřenci Alaina Vigneaulta, a to díky vítěznému gólu v prodloužení z hole Matse Zuccarella.