Kreiderovi našli krevní sraženinu, může chybět až do března

29. 12. 2017, 07:00 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Když Rangers během středečního utkání proti Washingtonu oznámili, že ze zápasu musel kvůli zranění v horní části těla odstoupit útočník Chris Kreider, jen málokdo by asi tušil, že příčinou jeho absence bude krevní sraženina. Právě tu totiž lékaři v pravé ruce šestadvacetiletého Američana v nemocnici našli. Kreider bude v sestavě Jezdců absentovat šest až osm týdnů. Teoreticky by tak mohl chybět až od začátku března.

Podle kouče Newyorčanů Alaina Vigneaulta cítil Kreider už před utkáním ve své ruce nějakou formu otoku, ale doktoři mu nakonec dali zelenou. Situace se však po první třetině, ve které odehrál něco málo přes pět minut, zhoršila a Kreider odjel do nemocnice, kde mu byla zjištěna krevní sraženina.

Rodák z Massachusettse není jediným hráčem, který se musí nebo musel potýkat s krevními sraženinami. Stejným problémem v minulosti trpěli také Steven Stamkos, Andrej Vasilevskij, Kimmo Timonen či Pascal Dupuis.

Rangers dnes čeká zápas proti Detroitu, aby se v pondělí v rámci Winter Classic střetli s Buffalem. Autora 11 branek a 22 bodů ve 37 utkáních budou určitě postrádat. Jeho místo v sestavě by měl zaujmout z farmy povolaný Vinni Lettieri.

OFFICIAL: #NYR forward Chris Kreider has been diagnosed with a blood clot in his right arm and will be sidelined indefinitely. pic.twitter.com/ZgbEQswU4g

New York Rangers (@NYRangers) December 28, 2017