Rána pro Winnipeg. Scheifele může chybět až osm týdnů!

29. 12. 2017, 12:00 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Při pohledu na nejproduktivnější hráče právě končícího roku uvidíte na předních příčkách jména jako Connor McDavid, Nikita Kucherov či Sidney Crosby a nejspíše vás to nijak nepřekvapí. Stabilní výkony ovšem vedle těchto borců podává i další, občas přehlížený útočník Mark Scheifele, který ve Winnipegu vyrůstá v jednoho z elitních centrů NHL. Už loni překonal hranici 80 bodů a s letošními výkony mířil ještě o něco výš. Bohužel pro něj i Jets však může v dohledné době na sbírání bodů zapomenout - kvůli zranění v horní části těla totiž bude absentovat šest až osm týdnů.

Zranění se událo během druhé třetiny středečního utkání proti Edmontonu, když Scheifele po souboji s obráncem Brandonem Davidsonem nešťastně narazil do zadního mantinelu. Už z prvních záběrů bylo jasné, že něco není v pořádku, a přestože kanadský centr ještě došel z ledu po vlastních, pozdější prohlídka ukázala, že se bude jednat o dlouhodobější absenci.



Čtyřiadvacetiletý Kanaďan zažíval svůj kariérní ročník a s 38 bodech (15+23) ve 38 utkáních měl našlápnuto k ohrožení svých kariérních maxim. Kromě toho se navíc mohl radovat ze zlepšené hry Jets, kteří se s Nashvillem a St. Louis perou o první tři místa Centrální divize. Nyní však celý tým čeká těžký test.

Bez svého top centra to nebudou mít Tryskáči, kteří už tak v prosinci polevili ze svého tempa a prohráli šest z posledních deseti utkání, vůbec jednoduché, a to zejména vzhledem k těžkému rozpisu. Od 9. do 25. ledna čeká Winnipeg šest ze sedmi zápasů venku, na druhou stranu je pak od 20. ledna do 20. února čeká deset domácích zápasů v řadě. Pokud bude rodák z Ontaria chybět celé dva měsíce, mohl by se do hry vrátit až na začátek března.

#NHLJets have placed Mark Scheifele on injured reserve with an upper body injury. Expected to miss 6-8 weeks according to Head Coach Paul Maurice. pic.twitter.com/80VTWENto3

Winnipeg Jets (@NHLJets) 28. prosince 2017