Rangers urvali Winter Classic, v prodloužení rozhodl Miller

02. 01. 2018, 03:04 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Novoroční Winter Classic přineslo vyrovnaný a napínavý souboj, ve kterém o vítězi rozhodovalo až prodloužení, mrazivé teploty, spoustu zábavy i návrat k začátkům hokeje i NHL. Přestože si utkání užily oba dva týmy, výhru si nakonec připsali New York Rangers, kteří sice promrhali dvougólové vedení, ale nakonec zvítězili v nastaveném čase. Buffalo bodovalo ve třetím utkání v řadě a navázalo na zlepšený herní projev z posledních týdnů.


BUF BUFFALO - NYR NY RANGERS 2:3p (0:2, 1:0, 1:0, 0:1)

Do úvodního utkání letošního kalendářního roku vstoupili lépe "hostující" Rangers, kteří byli v první třetině střelecky aktivnější, za což se také dočkali dvou odměn. Ta první přišla už v páté minutě, když Jesper Fast našel mezi kruhy volného Paula Careyho, který se tváří v tvář Robinu Lehnerovi nemýlil. Ani na další gól nemuselo 41 tisíc fanoušků čekat dlouho, o čtyři minuty později totiž puk do branky Sabres dopravil po nahrávce Kevina Hayese Michael Grabner, pro něhož to byl už 18. zásah v probíhající sezóně.

Buffalo, které i přes zlepšené výkony i výsledky z posledních týdnů stále okupuje poslední místo Východní konference, se ovšem jen tak nevzdalo a hru směrem dopředu zlepšilo. Už po 56 sekundách od úvodního vhazování druhé třetiny to v přesilové hře potvrdil dorážkou z předbrankového prostoru Sam Reinhart, na něhož rovněž v úvodní minutě třetí dvacetiminutovky, tentokrát dokonce po 27 sekundách, navázal přesnou střelou od modré Rasmus Ristolainen.

Výsledek tak určil až nastavený čas, v němž Sabres, konkrétně pak útočník Jacob Josefson, doplatili na nedisciplinovanost. Podražení Jimmyho Veseyho totiž v čase 62:43 potrestal v početní výhodě 4 na 3 forvard J.T. Miller, na jehož dorážku po Shattenkirkově vyražené střele už Lehner nedosáhl. Bod navíc si tak odvážejí Rangers, kteří si potřetí v řadě a celkově popáté za posledních sedm utkání zahráli nad rámec základních 60 minut. Prodloužení si potřetí za sebou zahráli shodou náhod také Sabres, kteří bodovali v pěti z posledních sedmi duelů.

„Byla to zábava, zábavná atmosféra. Fanoušci pořád fandili, nahlas a podporovali oba dva týmy. Nakonec to bylo i vyrovnané utkání, takže to bylo pro všechny napínavé. Je skvělé, že jsme ho nakonec dokázali v prodloužení urvat,“ těšilo kapitána Ryana McDonagha.

„Od začátku do konce to byla skvělá zkušenost. NHL udělala skvělou práci, celý víkend. Díky patří New York Mets, že nás tady pohostili, i Rangers. Ty hymny, stíhačky, ohňostroj. Z tohohle všeho jde člověku mráz po zádech,“ byl s akcí i přes prohru spokojený centr Sabres Jack Eichel.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.