Hejduk se dočká nejvyšší pocty! Buďte u toho s Nova Sport

05. 01. 2018, 16:00 » Reklama - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jen málo hokejistů na světě si zahraje v nejlepší lize světa. A jen málo z nich v ní udělá takovou stopu, aby se dočkali jedné z nejvyšších poct - vyřazení dresu a jeho vyvěšení ke stropu arény. Český hokej ale pár takových legend má a právě jedna z nich se v noci z 6. na 7. ledna této pocty dočká. Colorado navždy vyřadí z nabídky dres s číslem 23, který v Avalanche přes 10 let oblékal útočník Milan Hejduk. Buďte u tohoto výjimečného okamžiku díky živému přenosu Nova Sport 2 a Voyo, které budou vysílat slavnostní ceremoniál!

Třetí nejproduktivnější Čech historie NHL odehrál v Coloradu všech svých 14 sezón v zámoří a v 1020 utkáních nastřílel 375 gólů a celkově nasbíral 805 bodů. V roce 2001 pak pomohl Lavinám ke Stanley Cupu. V závěru své kariéry byl dokonce kapitánem týmu. Kariéru ukončil v roce 2014 jako jeden z nejlepších hráčů klubové historie.

Není tak divu, že se v utkání proti Minnesotě dočká rodák z Ústí nad Labem jedné z nejvyšších poct, kterou hráč v NHL může zažít. Jediným Čechem, jemuž se to zatím poštěstilo, byl Dominik Hašek, 24. února pak stejná událost čeká v New Jersey Patrika Eliáše.

Fanoušci v Česku a na Slovensku mají skvělou příležitost tento výjimečný moment vidět v přímém přenosu. Slavnostní ceremoniál, který začíná v neděli od 2:40 SEČ, a následné utkání Avalanche s Wild totiž vysílá Nova Sport 2, případně je možno ho sledovat také díky internetové službě VOYO.