Přestupové spekulace: Pageau do Pittsburghu?

23. 01. 2018, 15:30 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
O tom, že Ottawa Senators pořádají výprodej, už bylo napsáno hodně, takže asi jen málokoho překvapí nejnovější spekulace z tábora generálního manažera Pierrea Doriona, že na odchodu by mohl být útočník Jean-Gabriel Pageau. O toho by se měli údajně "horlivě" zajímat úřadující šampióni Pittsburgh Penguins.

Generální manažer Tučňáků Jim Rutheford během svého působení v Pittsburghu několikrát prokázal, že se nebojí v případě, že se mu nějaký hráč zalíbí, uskutečnit potřebnou výměnu. Už dříve takto získal Phila Kessela, Justina Schultze či Carla Hagelina a podobné to může být i s Pageauem.

Podle experta kanadské televizní stanice Sportsnet Elliottea Friedmana mají Penguins o autora 15 bodů (6+9) ve 42 zápasech letošního ročníku velký zájem. Friedman to řekl v tradičním sobotním pořadu Hockey Night in Canada.

Jean-Gabriel Pageau
JEAN-GABRIEL PAGEAU OTT
Centr
Základní část 2017/18
GP: 42 | G: 6 | A: 9 | Body: 15
Střely: 69 | +/-: -7
Pětadvacetiletému Pageauovi zbývají ze smlouvy po této sezóně dva roky s průměrným ročním platem ve výši 3.1 miliónů dolarů. Společně se spoluhráči Mikem Hoffmanem, Johnnym Oduyou a Zackem Smithem se o něm nejvíce mluví jako o možných kandidátech na výměnu.

Friedman dále uvedl, že jeden tým už měl udělat na Pageaua nabídku, ale Ottawa ji odmítla. Zda to byl Pittsburgh, se ovšem neví.