Tampa bude bez další opory, Palát může chybět až dva měsíce

23. 01. 2018, 20:00 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ještě před měsícem by si jen málokdo dovolil pochybovat o tom, že Tampa Bay nevyhraje Východní konferenci, natož Atlantickou divizi. Nyní to však vypadá, že Lightning budou mít ještě co dělat, aby se udrželi na čele. Kromě špatné formy z posledních zápasů se totiž svěřenci Jona Coopera budou muset obejít bez dalšího klíčového hráče, po Victoru Hedmanovi se zranil i český útočník Ondřej Palát. Ten může vinou zranění v dolní části těla absentovat až dva měsíce.

Lightning, kteří před včerejším zápasem se Chicagem prohráli třikrát v řadě (Calgary, Vegas a Minnesota), už nyní musí oželet top obránce Victora Hedmana, jenž se zranil před necelými dvěma týdny a chybět může až do začátku března. Do konce téhož měsíce může nyní chybět i šestadvacetiletý rodák z Frýdku-Místku, který bude podle oficiálních informací chybět šest až osm týdnů.

Pokud by se naplnily nejhorší obavy, znamenalo by to, že by se autor 30 bodů (8+22) ve 46 zápasech vrátil až na samotný závěr základní části.

Ondrej Palat
ONDŘEJ PALÁT TBL
Levé křídlo
Základní část 2017/18
GP: 46 | G: 8 | A: 22 | Body: 30
Střely: 95 | +/-: 17
Palát se zranil ve třetí třetině sobotního duelu proti Minnesotě (2:5) po zákroku obránce Jareda Spurgeona, jenž ho hokejkou srazil při souboji před brankou, načež Palát nepříjemně upadl na led.

„Když si vezmete všechen ten úspěch, co jsme v posledních letech měli, musíte ho (Paláta) zařadit mezi jedny z hlavních hráčů, kteří se o něj zasloužili. Je to nešťastné, protože on je hráčem, který hraje správné, tvrdě a nebojí se chodit do míst, kde to bolí. Hrál v útoku, který byl produktivní. Ale hráči nám chyběli už dříve a vždy jsme byli schopní se s tím vypořádat,“ uvedl kouč Cooper.