Konec v NHL? Jágr se vrací zpět do Kladna!

29. 01. 2018, 23:13 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Už je to oficiálně potvrzené. Jaromír Jágr odehraje zbytek letošní sezóny v dresu svého rodného Kladna, kam zamíří po možná své poslední štaci v NHL v Calgary. Tam se především vinou zranění příliš neuchytil, a dá se tak předpokládat, že tak zakončil svoji legendární kariéru v nejlepší lize světa. Informaci o přesunu do třetího týmu WSM Ligy potvrdili jak Flames, tak Kladno.

"Chtěl bych poděkovat Bradu Trelivingovi (generální manažer - pozn. redakce) a Calgary Flames za to, že mi poskytli tuto ohromnou příležitost být součástí jejich týmu a pokračovat v letošní sezóně ve své kariéře v NHL. Přestože jsem velmi zklamaný, že se věci kvůli řadě okolností nevyvinuly tak, jak jsme doufali, jsem hluboce vděčný Flames, fanouškům a městu Calgary za to, že mě tak štědře přivítali. Nyní se těším na pokračování sezóny v Kladnu," uvedl sám pětačtyřicetiletý útočník v prohlášení.

Pro dvojnásobného vítěze Stanley Cupu znamená odchod zpět do České republiky pravděpodobně konec jeho neuvěřitelné kariéry v NHL. Během ní odehrál v dresu Penguins, Capitals, Rangers, Flyers, Stars, Bruins, Devils, Panthers a Flames celkem 1733 zápasů, a přestože se v probíhajícím ročníku jeho produktivita rapidně zhoršila (1+6 ve 22 duelech v dresu Plamenů), k celkovému ligovému rekordu Gordieho Howea v počtu odehraných utkání mu chybělo pouhých 38 utkání.


.@CortexBusiness Transaction Alert: The #Flames have assigned Jaromir Jagr to HC Kladnohttps://t.co/O5mradAXOT

— Calgary Flames (@NHLFlames) January 29, 2018



Návrat krále: Rytíři Jaromíru Jágrovi vyřizují transfer kartu z @NHLFlames @68Jagr #Kladynko #NavratKrale #Jagr #68 @WSMliga

— Rytíři Kladno (@RytiriKladno) 29. ledna 2018