Jets přišli o další oporu, Trouba může chybět až dva měsíce

30. 01. 2018, 12:00 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ačkoliv pozici nejvyrovnanější divize pravděpodobně znovu obhájí ta Metropolitní, týmy, které hrají v té Centrální, nemají zdaleka nic jistého. Platí to i pro lídry z Winnipegu, již mají čtvrté Stars pouhý šestibodový náskok a svoje místo v play off si ještě budou muset zasloužit. V této snaze jim však příští až dva měsíce nebude moci pomoci obránce Jacob Trouba, jenž utrpěl v duelu s Ducks zranění kotníku.

Podle novináře deníku Winnipeg Sun Kena Wiebea se třiadvacetiletý Američan zranil na konci prodloužení čtvrtečního duelu proti Anaheimu. Trouba jeho vinou vynechá příštích šest až osm týdnů, což je pro Tryskáče přinejmenším nepříjemná zpráva.

Jacob Trouba
JACOB TROUBA WPG
Obránce
Základní část 2017/18
GP: 50 | G: 3 | A: 17 | Body: 20
Střely: 129 | +/-: 6
Trouba, který nastupoval v první dvojici s Joshem Morrisseym, se totiž na marodce připojí k Dmitriji Kulikovovi, který si odnesl z duelu proti San Jose zranění v horní části těla. Mimo hru je stále rovněž top centr Mark Scheifele a nedávno absentoval také forvard Adam Lowry.

Jets, momentálně s 66 body v 50 utkáních těsní lídři Centrální divize (druhý Nashville ztrácí pouhý bod, ale má tři zápasy k dobru), dnes vstupují do série 10 domácích zápasů v řadě, když přivítají ligové lídry z Tampy Bay. Troubovu herní zátěž zčásti převezme nováček Tucker Poolman, typický stay-at-home obránce, který nastoupil v probíhajícím ročníku do 13 utkání.

"Out 6-8 weeks with a lower body injury, happened near the end of the game" - Head Coach Paul Maurice on Jacob Trouba.

Winnipeg Jets (@NHLJets) 29. ledna 2018