Přestupové spekulace: Maroon do Chicaga?

31. 01. 2018, 10:00 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Před třemi lety se o Chicagu mluvilo jako o dynastii na vrcholu, nyní tomu však tak zdaleka už není. V éře platového stropu každý tým dřív nebo později spadne z vrcholu opět dolů, ale to, jak schopný má daný tým management, určuje fakt, zda se dokáže udržet alespoň mezi postupujícími do play off. Takovou zkouškou si letos procházejí i Blackhawks, a byť před sebou mají obtížnou situaci (anebo vlastně možná proto), můžou se v následujících týdnech pokusit získat nějakou posilu. Mluví se o křídlu, jímž by mohl být například edmontonský Patrick Maroon.

Se zprávou přišel deník Chicago Tribune, podle něhož by se Blackhawks mohli pokusit získat buď vancouverského Thomase Vaneka, nebo právě již zmiňovaného Maroona. Oběma dvěma končí v létě smlouva a za relativně málo peněz (oba dva berou dva milióny dolarů) můžou nabídnout hodně muziky.

Ve hře by mohlo být i jméno montrealského kapitána Maxe Paciorettyho, ale ten má smlouvu na delší dobu (končí mu po ročníku 2018/19) a případná vysoká cena by Blackhawks velmi pravděpodobně vyřadila z možných zájemců. Očekává se ale, že generální manažer Stan Bowman přijde před uzávěrkou přestupů (26. února) s nějakou výměnu, která dost možná rozhodne o tom, jaké budou šance, zda ve Windy City uvidíme vyřazovací boje, či nikoliv.