Přestupové spekulace: Zůstane Gudbranson?

07. 02. 2018, 09:00 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Už za necelých dvacet dní nastane v NHL uzávěrka přestupů, a jako v každém roce, i letos je na přestupovém trhu řada týmů, která by ráda posílila ve svých defenzivních řadách. Nyní však zřejmě přišli o jednoho z možných kandidátů. Na rozdíl od původních předpokladů to totiž vypadá, že nakonec nebude k dispozici zadák Vancouveru Erik Gudbranson. Podle zámořského experta Boba McKenzieho se s ním totiž Canucks chtějí dohodnout na nové smlouvě a až případný neúspěch ve vyjednáváních by znamenal, že by začali uvažovat o jeho přesunu jinam.

Šestadvacetiletý Kanaďan se v červenci může stát nechráněným volným hráčem a teoreticky může díky své všestrannosti zaujmout nejeden tým.

Canucks ještě údajně nezačali s Gudbransonem probírat detaily případného nového kontraktu, ale mělo by se tak stát v nejbližší budoucnosti, podle McKenzieho v řádu jednoho týdnu. Kdyby ale generální manažer Jim Benning s nabídkou víceletého kontraktu neuspěl, velmi pravděpodobně by se pokusil rodáka z Ontaria vytrejdovat.

Erik Gudbranson
ERIK GUDBRANSON VAN
Obránce
Základní část 2017/18
GP: 35 | G: 1 | A: 2 | Body: 3
Střely: 32 | +/-: -3
Gudbranson už nyní údajně zaujal řadu týmů, a to i díky svému poměrně příznivému platu ve výši 3.5 miliónů dolarů. Za bývalého obránce Floridy by ve Vancouveru mohli vyfasovat až dvě solidní volby v draftu. Bývalá trojka draftu 2010 si ve 34 utkáních letošního ročníku připsala gól, dvě asistence a 31 trestných minut.