Slovenští legionáři v NHL - 20. týden sezony 2017-18

20. 02. 2018, 20:00 » Slováci v NHL - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Máme za sebou další týden NHL. Počet Slováků se nám opět mírně ztenčil. Pojďme se tedy na jejich výkony podívat zblízka.

Nejúspěšnějším ze slovenských hráčů byl Marian Gáborík, který měl i nejzajímavější týden ze všech jeho krajanů. Stihl totiž odehrát utkání za dva týmy. V dresu LA se sice již neprosadil, premiéru za Senátory z Ottawy zvládl ale na jedničku, když vstřelil gól a na jeden nahrál. Tuto bilanci vykazoval jeho bodový účet i na konci týdne.

Jednu branku dokázali vstřelit Tomáš Tatar a Zdeno Chára. První jmenovaný svoji trefou pouze korigoval skóre zápasu proti Tampě, který Red Wings prohráli 1:4. Naopak čtyřicetiletý kapitán Bostonu, jenž je známý svojí obrannou hrou, tentokrát spíše myslel na útok. Připsal si jeden gól a celkem jedenáctkrát vystřelil na bránu soupeře. Což je mimochodem suma, za kterou by se nemusel stydět kdejaký útočník. V defenzivních činnostech už ale tak pilný nebyl, protihráče hitnul jednou a stejné číslo ukazuje i kolonka zablokovaných střel.

Ve třech duelech hájil branku Islanders Jaroslav Halák. A nevedlo se mu vůbec špatně. V derby týmů z New Yorku vychytal dokonce nulu a v ostatních dvou případech pochytal 92% střel. Ostrované ale dokázali vyhrát pouze proti městskému rivalovi, se kterým si, díky výkonu rodáka z Bratislavy, poradili 3:0.

Po příchodu Richarda Pánika do Arizony se zdálo, že by mohl sedmadvacetiletý útočník opět začít sbírat body. V posledních utkáních ale opět nebodoval. Na body nedosáhl ani Tomáš Jurčo, jenž odehrál s Chicagem dva zápasy.