Slovenští legionáři v NHL - 22. týden sezony 2017-18

07. 03. 2018, 20:00 » Slováci v NHL - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Je za námi další týden NHL a my vám přinášíme další ohlédnutí za výkony slovenských hráčů v NHL. Pojďme se na jejich výkony podívat zblízka.

Trvalo mu to šestnáct zápasů. Svým gólem pomohl k výhře Arizony nad Minnesotou 5:3. O kousek lepší byl Tomáš Tatar. Sedmadvacetiletý útočník, který se stal Zlatým rytířem, zaznamenal dva body (1+1). Asistenci si připsal ještě jako plejer Detroitu, gól už ale vstřelil jako hráč Vegas a pomohl tak k výhře nováčka soutěže nad Ďábly z New Jersey. Nelichotivá je ovšem statistika plus mínus, která vykazuje dva záporné body. Jednu branku vstřelil i Tomáš Jurčo. Rodák z Košic svým druhým gólem v sezoně ale jenom korigoval porážku, kterou Jestřábi utrpěli na ledě Kačerů. Jediným slovenským forvardem, který nebodoval, je Marián Gáborík. V uplynulých sedmi dnech odehrál za Ottawu dvě utkání, ve kterých nebodoval a připsal si jeden záporný bod do tabulky pravdy.
Richard Panik
RICHARD PANIK ARI
Levé křídlo
Základní část 2017/18
GP: 55 | G: 7 | A: 15 | Body: 22
Střely: 102 | +/-: 1
Čekání skončilo! Richard Pánik se konečně trefil v dresu Coyotes.

Bodově se tentokrát dařilo obráncům. Kapitán Bruins, Zdeno Chára, připravil svým spoluhráčům dva góly a v tabulce plus mínus dokázal zůstat na nule. Andrej Sekera nahrál rovněž na dvě branky, ale na rozdíl od Cháry si do tabulky pravdy připsal pět záporných bodů.

Dva zápasy odchytal Jaroslav Halák. Tentokrát se mu ale nedařilo, protože obě utkání Islanders prohráli a navíc úspěšnost zákroků ani jednou nepřekročila 90 procent.


Autor: František Zajíc