Slovenští legionáři v NHL - 21. týden sezony 2017-18

28. 02. 2018, 20:00 » Slováci v NHL - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Je za námi další týden NHL. Pojďme se tedy podívat, jak se dařilo našim východním sousedům.

Nejvýraznější stopu otiskl tentokrát hráč, který začal nastupovat až v lednu letošního roku. Řeč je o Tomáši Jurčovi, jenž v posledních třech zápasech za Chicago zaznamenal dva body (1+1). Svými výkony si navíc vysloužil větší porci času stráveného na ledě. Ten se oproti prvním utkáním prodloužil o téměř šest minut. Co se týče bodů, byl na tom dobře i Tomáš Tatar. Sedmadvacetiletý útočník zaznamenal ve čtyřech odehraných duelech úplně stejnou bilanci jako krajan Jurčo. Tomáš Tatar se ale také stal již třetím Slovákem, který byl letos vyměněn do jiného týmu. Nově bude oblékat dres nováčka soutěže z Vegas a má tak šanci si opět zahrát play off.

Z útočníků na body nedosáhli Richard Pánik a Marián Gáborík. První jmenovaný odehrál jeden zápas, ve kterém zaznamenal pouze dva záporné body do tabulky pravdy. Gáborík nastoupil do čtyř utkání. V nich si ale připsal pouze tři mínusy.

Zdeno Chára odehrál čtyři zápasy, které se mu z defenzivního hlediska povedly. Celkem devětkrát narazil soupeře na mantinel a zablokoval dokonce dvanáct střel! Andrej Sekera ale zažil méně povedený týden. I přes to, že Edmonton vyhrál obě utkání, do kterých nastoupil, zaznamenal čtyři záporné body do hodnocení plus mínus, soupeře hitnul dvakrát a zablokoval čtyři střely.

Tři duely odchytal Jaroslav Halák. Dvaatřicetiletý brankář ale nemohl slavit ani jednu výhru, i přes to, že se mu ve dvou případech podařilo udržet úspěšnost nad 90%.