Evander Kane se hned přidal do smečky Žraloků!

05. 03. 2018, 12:50 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Když generální manažeři během rozjeté sezóny udělají výměnu a přivedou velkou posilou, vždy musí počítat s tím, že daný hráč si nemusí v týmu hned sednout. Podívejte se například na Matta Duchenea v Ottawě, který si po příchodu z Colorada zvykal na odlišný systém Senators několik týdnů a dlouho se trápil. Tyto problémy však nemusí řešit v San Jose, jehož nová posila Evander Kane se zatím ukazuje v dresu Sharks ve skvělém světle. Šestadvacetiletý Kanaďan zaznamenal ve třech zápasech pět bodů a zatím dokazuje, že Žraloci neudělali jeho akvizicí chybu.

Gól, čtyři nahrávky, +4 v tabulce pravdy, devět střel na branku, jedenáct hitů a tři zblokované střely. Sharks se sice musejí po zranění Joea Thorntona obejít bez svého klíčového hráče, ale nově vytvořená formace si vede na výbornou. Kane si třízápasovou štaci v prvním útoku vedle Joonase Donskoie a Joea Pavelskiho může jenom pochvalovat, už před dnešním ranním utkání proti Columbusu měl na kontě tři nahrávky a proti Blue Jackets se dočkal i své první branky.

Časomíra začala odpočítávat druhou polovinu třetí třetiny a Sharks ztráceli na hosty z Columbusu dva góly. Kouč Peter DeBoer se rozhodl nasadit svůj první útok, tolik produktivní při posledních dvou výhrách týmu, aby se pokusil stáhnout manko. A udělal dobře, Pavelski našel na levém křídle volného Kanea, který přesnou střelou na vzdálenější tyč překonal jinak výborného Sergeje Bobrovského.

Kane you believe it?#SJSharks pic.twitter.com/a2GpoYGims

San Jose Sharks (@SanJoseSharks) 5. března 2018




Domácí však už třetí gól vstřelit nedokázali, na druhé straně se naopak necelou minutu před koncem prosadil Artemi Panarin a definitivně pojistil výhru hostů. Kane však mohl být se svým osobním výkonem spokojený, za 20 minut na ledě stihl pětkrát vystřelit na branku, rozdat šest hitů a bodovat u obou dvou gólů svého mužstva.

„Když prohráváte o tři góly, tak je těžké se vrátit zpět,“ narážel Kane po zápase na špatný start Sharks, kteří prohrávali po první třetině 0:2 a po šesté minutě druhé dvacetiminutovky už 0:3. „Nakonec jsme těsně nestačili. Na konci druhé třetiny jsme začali útočit proti jejich obraně a vytvářet si šance. Příště s tím ale musíme začít dřív.“

San Jose potřebuje ve vyrovnané Pacifické divizi sbírat body, na druhém místě má před třetím Anaheimem pouhý jednobodový náskok. Šanci získat důležité body má hned v noci z úterý na středu, kdy na svém ledě hostí vedoucí tým divize Vegas Golden Knights.