Čeští legionáři v NHL - 22. týden sezony 2017-18

05. 03. 2018, 21:00 » Češi v NHL - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Je za námi další týden NHL. Tomáš Hyka již před čtrnácti dny okusil, jaké to je hrát nejlepší ligu světa a stal se 37. Čechem, který zasáhl do letošního ročníku. Za Vegas zatím stihl odehrát šest utkání, ve kterých i připsal dva body (1+1). Nyní se ale můžeme podívat na vítěze a poražené.





Vítězové


BOS David PastrňákBOS David Krejčí

Určitě vám neunikla zpráva o české noci v Bostonu. Místní Bruins hostili Pittsburgh, který dokázali porazit 8:4 a šest gólů z osmi měli na svědomí právě čeští zástupci v tomto klubu. David Krejčí dokonce vstřelil svůj čtvrtý hattrick a byl zaslouženě vyhlášen první hvězdou utkání. Těmito třemi góly vylepšil jednatřicetiletý útočník svůj týdenní bodový účet, na kterém už byla jedna čárka v kolonce asistencí.
David Pastrňák nezůstal o moc pozadu, protože k vysoké výhře přispěl také třemi body. Rodák z Havířova se trefil dvakrát a přidal jednu přesnou nahrávku.

WSH Jakub Vrána

Jakub Vrána se stal na dva zápasy Washingtonu zdravým náhradníkem a sledoval výkony svých spoluhráčů pouze z tribuny. Do sestavy se vrátil na duel s Ottawou, ve kterém zaznamenal jednu asistenci. Capitals měli nadále v programu střetnutí pod širým nebem s Torontem, jenž se odehrálo v rámci Stadium Series na Navy–Marine Corps Memorial Stadium s kapacitou pro 34 000 diváků. A byl to právě dvaadvacetiletý útočník, který pojistil gólem na 5:2 výhru svého týmu.

Poražení


ANA Ondřej Kaše

Ještě v půlce února pravidelně střílel góly nebo alespoň na branky nahrával. V minulém týdnu však Ondřej Kaše na body nedosáhl a do tabulky pravdy si připsal jeden záporný bod. Aktuálně už sedm zápasů za sebou nebodoval. Stejně dlouhá šňůra ale předcházela i tomu zatím nejúspěšnějšímu období, ve kterém si během sedmi utkání připsal devět bodů.