Preview série 2017/18: Anaheim Ducks - San Jose Sharks

12. 04. 2018, 21:00 » Preview - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Na východě se střetávají rivalové z Pensylvánie, na západě se nám utvořila dvojice rivalů z Kalifornie. Je to historicky druhý souboj Anaheimu a San Jose ve vyřazovacích bojích. Ten první ovládli Kačeři 4:2 na zápasy. Vzájemné zápasy letošního ročníku vyzněly ale lépe pro žraloky, kteří vyhráli třikrát ze čtyř možností. Uvidíme vyrovnanou sérii, nebo nás jeden z týmu překvapí?

SILNÉ A SLABÉ STRÁNKY

ANA Mezi silné stránky Anaheimu se patří letos obrana, která je třetí nejlepší v celé lize. Z toho ruku v ruce vychází další kritérium a to je hra v oslabení. S 83,2% zaujímá pátou nejlepší pozici. Díky této skutečnosti se Ducks dokážou obejít bez výrazného tahouna. I když příspěvky nejproduktivnějších hráčů Anaheimu Rickarda Rakella (69 bodů) a Ryana Getzlafa (61 bodů) rozhodně nejsou zanedbatelné. Opomenout nesmíme výkony brankáře Johna Gibsona, který odehrál 60 zápasů s úspěšností zákroků, která se blíží 93 procentům.
Celek z Anaheimu by ale mohl doplatit na nepřítomnost výraznějšího tahouna. Nejproduktivnější hráči tohoto týmu často nerozhodovali utkání, neboli vstřelili málo vítězných gólů.


SJS V této sérii pravděpodobně neuvidíme mnoho branek v přesilovkách, protože i Žraloci mají velmi dobré oslabení. Dokonce druhé nejlepší v celé lize. Navíc jsou Sharks také jedním z mužstev, jehož hráči jsou málo vylučovaní. Také platí, že co Žraloci zakousnou, už nepustí. Přeložíme-li tuto větu do statistik NHL, ztrácí celek ze San Jose minimum utkání po té, co v zápase vede.
I v řadách tohoto týmu ovšem chybí vyložení tahouni a síly jsou spíše rozložené mezi několik hráčů. Nejproduktivnější hráč San Jose je obránce Brent Burns, který si připsal 67 bodů. Až za ním se nachází útočníci v čele s Joem Pavelskim, který zaznamenal pouze o bod méně než zmíněný třiatřicetiletý obránce.



SKRYTÉ ESO V RUKÁVU

ANA Adam Henrique

Posila z New Jersey zdaleka nepatřila
Adam Henrique
ADAM HENRIQUE ANA
Centr
Základní část 2017/18
GP: 81 | G: 24 | A: 26 | Body: 50
Střely: 151 | +/-: 11
v základní části nejproduktivnějším hráčům Ducks, ale i přes to byla důležitým článkem týmu. Z dvaceti vstřelených gólů bylo hned 8 vítězných a právem mu patří první příčka v týmu.

SJS Timo Meier

Tento nenápadný jednadvacetiletý mladík
Timo Meier
TIMO MEIER SJS
Pravé křídlo
Základní část 2017/18
GP: 81 | G: 21 | A: 15 | Body: 36
Střely: 210 | +/-: 2
letos nesbíral 36 bodů. Jeho pozitiva ale spočívají hlavně v tom, že si jako útočník dobře vedl i v defenzivních aspektech hry, protože si připsal 105 hitů. Získal také více puků, než ztratil a to v poměru 48:40. Jako bonus můžeme zmínit také 4 vítězné góly, kterému přisuzují druhou příčku ve svém týmu v této statistice.

KLÍČE K OVLÁDNUTÍ SÉRIE

ANA
- Hrát stejně dobře v oslabení, ale zároveň se vyvarovat vyloučení
- Spolehnout se na dobrou obranu, ale podpořit ji i útokem
- Doufat ve zdraví Johna Gibsona

SJS
- Hrát stejně dobře v oslabené
- Nepouštět vedení stejně jako v základní části


ROZPIS ZAPASŮ

TIPY REDAKCE
František Zajíc: 4:3, postoupí San Jose Sharks
Šimon Rogner: 4:3, postoupí Anaheim Ducks
Tomáš David: 4:2, postoupí Anaheim Ducks