Vrbata pověsil brusle na hřebík, končí po 16 sezónách v NHL

08. 04. 2018, 19:30 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnes v noci od 1:00 nás čeká poslední zápas letošní základní části, a přestože v něm figurují proti Bostonu hokejisté Florida Panthers, útočník Radim Vrbata už do něj nezasáhne. Mistr světa z roku 2005 totiž po včerejším střetnutí proti Buffalu oznámil, že po 16 letech v NHL ukončí profesionální hokejovou kariéru.

„Myslím, že jsme se rozhodli už před sezónou. Máme tři syny, nejstaršímu je devět a je ve věku, kdy se musí nadobro vrátit zpět do Česka, aby pochytil jazyk, školu a všechno. Na druhou stranu, v létě mi bude 37. Prostě to víte. Když hrajete ty zápasy, tak si uvědomíte, jak rychlý hokej je a že byste měli nechat hrát mladší kluky. Vzpomínám si, když mi bylo 20, a viděl jsem kluky, kterým bylo přes 30. Trošku jsem je tlačil. Chápal jsem, o co se trenéři snažili. Podporoval jsem je, aby nasazovali mladší kluky. V tomhle týmu je spousta slibných hráčů. Přeju jim jen to nejlepší,“ řekl Vrbata po svém posledním utkání v dresu Panterů i v NHL.

After 1,057 NHL games, Radim Vrbata is hanging up his skates.

Here's what he said when I asked him about his decision: pic.twitter.com/ADhi2WssqW

— Jameson Olive (@JamesonCoop) 8. dubna 2018



Šestatřicetiletý rodák z Mladé Boleslavi odehrál za 16 sezón v NHL 1057 utkání v dresu sedmi různých týmu, ale většinu z nich odehrál za Arizonu. Kromě jejího dresu oblékl dres Caroliny, Chicaga, Colorada, Vancouveru, Tampy Bay a právě Floridy. Celkově zaznamenal 284 branek a 623 bodů.

Vrbata salutes the crowd during his last NHL game. He played 1,057 games, including 42 with the #FlaPanthers pic.twitter.com/f8OmSKwfNx

— Jameson Olive (@JamesonCoop) 7. dubna 2018