Play off pokračuje, do hry vstoupí dalších deset týmů!

12. 04. 2018, 21:30 » Preview - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Včerejší tři série nám ukázaly, proč se na play off vždy tak těšíme. Fyzická hra, spoustu gólů i vyrovnané duely až do posledních minut. Stejnou dávku skvělého hokeje lze očekávat i v noci ze čtvrtek na pátek, kdy do hry vstoupí dalších deset týmů. Nova Sport 1 nabídne v přímém přenosu duel mezi Tampou a New Jersey. Preview všech pěti utkání ovšem najdete v našem článku!

TBL TAMPA BAY (0-0-0) - NJD NEW JERSEY (0-0-0)

Tampa jde do série jako favorit. Vítěz Východní konference rozhodně nebude chtít připustit žádné drama, ale NHL je v tomto ohledu dosti nevyzpytatelná a dobře víme, že za jistých podmínek může každý porazit každého. Výhodou pro Ďábly může být však to, že v základní části proti Tampě ze tří zápasů ani jednou neprohráli, což je velice dobrý výsledek a známka toho, že tým okolo Taylora Halla se dokáže na tohoto silného soupeře z Floridy dobře připravit. Na druhé straně modrobílí mohou vytěžit z toho, že nemusí vsázet all-in na duo Kucherov - Stamkos a spolehnout se i na někoho „ze zálohy“, jako je kupříkladu Ondřej Palát nebo Brayden Point. V neposlední řadě budou doufat, že je podrží další Rus ve službách Lightning Andrej Vasilevskij, který dokázal zlikvidovat v dlouhodobé části soutěže 92% střel soupeřů.

Preview celé série najdete na tomto odkaze!


Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

BOS BOSTON (0-0-0) - TOR TORONTO (0-0-0)

Repríza pět let starého souboje, během něhož Boston srovnal v sedmém zápase ve třetí třetině ze stavu 1:4, aby nakonec vyhrál v prodloužení, je dnes na programu na ledě TD Garden, kam přijedou hosté z Toronta. Ti se pokusí navázat na výkony ze základní části, v níž vyhráli tři za čtyř utkání.

Bruins, kteří zakončili základní část s nepříznivou bilancí 1-3-1, uvítají v sestavě pět nováčků, byť dva z nich - Charlie McAvoy a Sean Kuraly - si už v play off odbyli debut v loňském prvním kole proti Ottawě. Útočníci Jake DeBrusk a Danton Heinen a obránce Matt Grzelcyk dnes nastoupí ve vyřazovacích bojích poprvé v kariéře. V sestavě domácích bude chybět v šestém zápase v řadě Riley Nash, jeho jmenovec Rick Nash, který absentoval kvůli otřesu mozku v posledních 12 duelech, se naopak vrátí, stejně jako Kuraly, jenž nehrál v závěrečných sedmi duelech základní části. V brance začne Tuukka Rask.

Toronto bude spoléhat na šířku své ofenzivní síly a speciální formace. Austona Matthewse s Williamem Nylanderem si Bruins budou určitě hlídat, takže to bude na dalších hráčích jako Mitchu Marnerovi, Jamesu van Riemsdykovi a Patricku Marleauovi, aby převzali otěže. Přesilovka Leafs byla v základní části druhá nejlepší v celé lize, ale proti třetímu nejlepšímu oslabení se bude muset předvést. Klíčovým mužem bude v brance hostů Frederik Andersen.

Preview celé série najdete na tomto odkaze!


Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

WSH WASHINGTON (0-0-0) - CBJ COLUMBUS (0-0-0)

Překvapivá zpráva přišla v průběhu týdne z tábora Washington Capitals. V brance Caps totiž začne play off jako jednička Philipp Grubauer. "Prostě si myslím, že si tu šanci zaslouží. Ale věřte mi, nebylo to jednoduché rozhodnutí. Musel jsem přihlédnout k mnoha faktorům," nechal se slyšet kouč Barry Trotz. Šestadvacetiletý Němec vykazoval celou sezonu lepší statistiky v porovnání se svým parťákem Holtbym, jemuž se letošní ročník vůbec nepodařil. Domácí budou krom svého maskovaného muže spoléhat v premiérovém střetnutí série především na svou silnou přesilovou hru a umění nepustit získané vedení v průběhu duelu.

I Columbus se bude opírat o výkony evropského brankáře. Sergi Bobrovsky patří k dlouhodobým základním stavebním kamenům mužstva a to na něj bude spoléhat i nyní. Krom rodáka z Novokuznětsku by měli Jackets v play off táhnout útočník Artemi Panarin a ofenzivní zadák Seth Jones.

Preview celé série najdete na tomto odkaze!


Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

NSH NASHVILLE (0-0-0) - COL COLORADO (0-0-0)

Do hry dnes vstoupí také vítěz základní části Nashville, který na svém ledě přivítá nejhůře postavený tým ze všech postupujících Colorado. Celá série i tento zápas vypadá na papíře jasně - postup Predators, možná nejrychlejším možným způsobem. Nenechte se ale zmást, i tým s nejméně body může v play off překvapit. Příklady z minulosti to dokazují. Tak například... ano, loni to byli právě Predátoři, kteří se umístili nejhůře mezi všemi kluby v play off a v prvním kole vyprovodili vítěze Západní konference ze Chicaga v pouhých čtyřech duelech. Hosté, kteří v play off neuvidí Semyona Varlamova a minimálně ještě příštích pět týdnů klíčového zadáka Erika Johnsona, budou spoléhat na Nathana MacKinnona, Nashville na svoje čtyři lajny schopné skórovat, jednu z nejlepších obran v lize a skvělého Pekku Rinneho. Převaha je momentálně na straně domácích, ale v play off se může stát cokoli.

Preview celé série najdete na tomto odkaze!


Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

ANA ANAHEIM (0-0-0) - SJS SAN JOSE (0-0-0)

Pouhý jediný bod rozhodl o tom, že bude Anaheim začínat doma. Ducks by se tedy měli zkoncentrovat a snažit se výhodu domácího prostředí co nejvíce využít, což se později může stát rozhodujícím faktorem této vyrovnané série. Žraloci se bezpochyby pokusí na Kačery zaútočit. Minimálně v prvním utkání se ale budou muset obejít bez veterána Joa Thorntona, který už odehrál v play off 160 zápasů a mohl by tedy být nápomocen i jako mentor pro méně zkušené hráče. Jak už jsme napsali v našem preview, v celé sérii uvidíme pravděpodobně málo gólů, protože oba týmy mají skvělé obrany, což platí nejen při hře pět na pět, ale i v oslabení. Dočkáme se dnes i prvního prodloužení letošních bojů o Stanley Cup?

Preview celé série najdete na tomto odkaze!


Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Autoři: František Zajíc, Šimon Rogner a Tomáš David