Co přinesla noc? Pomsta Philadelphie či rozhodnutí v páté třetině!

14. 04. 2018, 08:38 » Review - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Máme za sebou další velmi zajímavou noc! Philadelphia se oklepala z vysoké porážky, Minnesota dnes byla proti Jets naprosto bezzubá a Vegas vytvořilo další rekord NHL!

PIT PITTSBURGH - PHI PHILADELPHIA 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Začátek druhého duelu se nesl ve znamení toho prvního a Brian Elliot se měl v bráně Flyers co ohánět, aby domácí nevedli již v první minutě. Jeho zákroky daly Letcům nová křídla a na ledě byl od té doby k vidění naprosto jiný tým. Prokazoval větší bojovnost, chuť po vítězství, forčekoval a hrál více agresivně. Obrázek hry se tak velmi rychle vyrovnal a rozhodně se nenudil ani Matt Murray. Byli to ale Tučňáci, kdo si vytvořil největší šance. Nejdříve Patric Hornqvist trefil po rychlém švihu tyč, následně Elliott zasáhl pouze instinktivně po nahození od modré čáry. Tyto zákroky se nakonec ukázaly velmi důležitými, jelikož v závěru úvodní periody poslal v přesilovce hosty do vedení Shayne Gostisbehere.

Start druhé třetiny přinesl pro černo-žluté ledovou sprchu v podobě nešťastného vlastního gólu Krise Letanga.
Pens se ale rozhodně nenechali zdeptat, vytvořili si několik zajímavých šancí a získali na svou stranu jasnou střeleckou převahu. Nešťastné momenty zažili Nolan Patrick a Kris Letang. První jmenovaný ztratil rovnováhu těsně před mantinelem a tvrdě do něj narazil kolenem a Letang se nešťastně srazil s Claudem Girouxem, jehož brusle mu způsobila tržnou ránu na dlani. Poté přišla první početní výhoda, avšak zůstala nevyužita. Když poté Sidney Crosby neproměnil ani nabídnutý brejk,
a jeho celek následující dvě početní výhody, přišel na začátku poslední periody trest v podobě trefy Travise Konecnyho. Pens to však nestačilo. Bryan Rust naprosto zbytečně fauloval a jeho nedisciplinovanosti využil Nolan Patrick. O několik sekund později se sice trefil Patric Hornqvist, to však bylo ze strany Pens pro tentokrát vše. Výhru poté pouze umocnil trefou do prázdné branky MacDonald. Do Philadelphie se tudíž jede za vyrovnaného stavu.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



WPG WINNIPEG - MIN MINNESOTA 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Jets v prvním zápase série naprosto ovládli první třetinu a vstoupit lépe chtěli i do druhého duelu. Minnesota ale byla v úvodních dvaceti minutách výrazně lepší než v prvním utkání - Charlie Coyle se po necelé minutě dostal po nahrávce Cullena z pravé strany do brejku, ale Hellebuyck jeho střelou lapačkou vyrazil, Matt Dumba a Jason Zucker pak prověřili amerického gólmana v následné přesilovce - ovšem branku nevstřelili. Ani domácí nebyli bez šancí, Dubnyka prověřili agilní Laine, Ehlers a Armia, avšak oba gólmani drželi. V závěru třetiny, ve které se opět hrálo do těla (16:10 na hity vyhráli domácí), byli mírně lepší Divočáci, Staalova formace ale z tlaku nic nevytěžila.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili mnohem lépe domácí a jejich čtvrtá formace, která si hned v úvodní minutě vytvořila dobré příležitosti a v jejíž tlaku pokračovala po vystřídání i první formace. Dubnyka pak dvakrát prověřil Laine, ale jeho střely ze třetí minuty i ze sedmé v přesilovce v brance neskončily. To už ovšem neplatilo v půlce prostřední periody, když novic v sestavě Roslovic dostal puk na modrou, odkud se skvěle přes Zuckera uvolnil Tyler Myers a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre zápasu. Winnipeg tento gól nabudil, a nebýt Dubnyka a i trochu štěstí, mohli ve zbytku třetiny dostat gólů mnohem víc. Laine ale z dobré pozice ze středu minul a Connor z úniku po pravém křídle Dubnyka neprostřelil.

Svěřenci Paula Mauricea zahájili lépe i třetí třetinu a v úvodních pěti minutách ohrozili branku soupeře Wheeler, Stastny a Trouba, který měl po skvělé Stastnyho nahrávce největší šanci ze všech třech, ale tváří v tvář Dubnykovi neuspěl. Tryskáči ale pokračovali dál a nakonec se kýženého druhého gólu dočkali - Laine poslal puk do rohu na Byfugliena, který ve pro obránce nezvyklé pozice našel před brankou volného Stastnyho, jenž už se nemýlil.

Uplynulo přesně 102 sekund a domácí udeřili znovu. Roslovic vystihl rozehrávku hostů, našel Littlea, jehož nahození na branku ještě usměrnil před Dubnykem Andrew Copp a svým prvním gólem v play off v kariéře v podstatě rozhodl zápas. Domácí nepřestávali útočit, avšak Connor, Scheifele, Laine a Byfuglien si na skvělého Dubnyka jenom vylámali zuby. Minnesota zaznamenala svoji první střelu ve třetí třetině až v 16. minutě díky Ericu Staalovi, ale Hellebuyck byl připraven.

A tak znovu udeřili domácí, po dobré šanci Scheifeleho, jenž ale branku netrefil, si slovo znovu vzala Stastnyho formace a po Ehlersově nahrávce přesně a tvrdě zamířil z pravého kruhu nehlídaný Laine, jenž svým druhým gólem v sérii zvýšil už na 4:0. Nakonec se dočkali i hosté, za něž pokazil Hellebuyckovi čisté konto Zach Parise, jenž 45 sekund před koncem tečoval při přesilovce střelu Koiva.

V závěru se ještě strhlo několik skrumáží a bitek a Wild v nich dali najevo, že se jen tak nevzdají. Domů do St. Paulu však odlétají za stavu 2:0 pro Jets, a pokud se chtějí vrátit zpět do série, musejí vylepšit spoustu věcí, aby měli ve třetím zápase série (pondělí od 1:00 SEČ) šanci.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



VGK VEGAS - LAK LOS ANGELES 2:1p (1:0, 0:1, 0:0, 1:0)

První třetina druhého souboje Králů a Rytířů připomínala celý průběh klání číslo jedna. Tvrdé hity, gól ze strany Rytířů a neschopnost střelců Los Angeles. Ti se dokázali prosadit až v závěru druhého dějství, když Marc-André Fleuryho prostřelil Paul LaDue. Gól poté nepadl ani ve třetí třetině a muselo se prodlužovat. Prvních dvacet minut nastavení ale nic nepřineslo a až v čase 95:22 se stal hrdinou duelu Erik Haula, přičemž můžeme směle prohlásit, že Vegas vyhrálo zaslouženě. Přesto se nedá Králům vytknout nedostatek snahy. Rytíři však byli v nejdelším zápasu historie hraném nováčkem lepším týmem.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.