Na kafíčko s Jamesem Nealem. Útočník Vegas se rozpovídal o play off!

12. 05. 2018, 20:00 » Rozhovory - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Třicetiletý forvard Vegas Golden Knights nasbíral ve své kariéře bohaté zkušenosti s vyřazovacími boji a letos se objevil již v osmém play off v řadě. Dohromady má odehráno během této fáze ročníku 90 duelů, během nichž nastřádal slušných 51 bodů (28+23). Stanleyův pohár mu však ve sbírce stále chybí. Nyní ale stojí na prahu konferenčního finále jako člen Vegas Golden Knights a doufám, že se mu konečně povede zařadit po bok legend, které již slavnou trofej nad hlavu zvedly. I v nabitém programu si našel čas a rozpovídal se na toto téma zámořskému novináři Gary Lawlessovi a my Vám nyní přinášíme překlad jeho rozhovoru. Tudíž se pohodlně usaďte, zveme Vás na kafíčko s Jamesem Nealem!

VGK Proč Vaše týmy pořád postupují do play off?

Upřímně, jsem obklopen skvělými lidmi a hráči, což hodně pomáhá. Každý z nás je soutěživý, chce být nejlepší a hrát za ten nejsilnější celek. Chcete týmu dát to nejlepší a jít příkladem. Pokud to dokážete, ostatní vás následují. Tudíž si myslím, že je to kombinace těchto všech věcí.

VGK Je 90 odehraných zápasů v play off něčím, na co můžete být hrdý?

Ano, je to počin, na nějž hrdý jsem. Myslím, že si jednou, až skončím, řeknu, jak skvělý úspěch to byl. Nyní jsem ale v módu 'chci se do vyřazovacích bojů probojovat každý rok a mít šanci hrát o Stanley Cup'. Každou sezonu jste tomu blíže, cítíte chuť vítězství a užíváte si to. Myslím, že když vynecháme rodinu, je vyhrávání v hokeji tou největší zábavou na celém světě, protože tomu obětujete všechno a zúročí se ty roky tvrdé dřiny již od raného dětství. Je to výjimečné období a nechcete, aby skončilo.

VGK Jak dokážete svou hru během play off zlepšit?

Chcete být viditelní. Nemusíte mít bod každý den, ale řekl bych, že chcete, aby vaše jméno figurovalo na střelecké listině každý den. Když k tomu připočítáme těsnost utkání v play off, dokáže vás to slušně vybičovat. Přejete si, aby si spoluhráči vašich výkonů všimli. Navíc hrajete mnoho duelů o přežití. V nich prostě uděláte pro výhru vše, pro kluky, se kterými sedíte v kabině.

VGK Jak mohou chyby ovlivnit celý zápas?

Byl jsem trochu rozčarovaný po pátém střetnutí s Sharks. Sice jsme vyhráli, ale dostali jsem několik zbytečných trestů, včetně mě. Ty vás prostě sráží. Rozhoduje každé střídání a přesilovka. Každý detail hraje roli. Celkově bych ale řekl, že letos máme dobrou disciplínu. Myslím, že jsme během těch dvou kol jako tým hodně vyrostli. V tom hodláme pokračovat, učit se o našem týmu a poznat se lépe s ostatními kluky.

VGK Co říkáte na to, že si podruhé za sebou zahrajete třetí kolo play off?

Je to něco speciálního. Je to fyzicky vysilující. Ale pokud děláte vše co můžete a pečujete o sebe, cítíte se dobře. Loni jsem hrál se zlomenou rukou, což bylo opravdu těžké. Letos se ale cítím báječně. Dobrá také byla dlouhá volna mezi sériemi, která nám poskytla možnost dát se dohromady a vyléčit rány. Myslím, že se to samé dá prohlásit i o mých spoluhráčích. Cítíme se skvěle. Sešel se tady opravdu výjimečný tým, zvláště s přihlédnutím ke všemu, co se stalo od expanzního draftu a je ohromující, kam jsme se dostali. Ale ještě nekončíme a nemůžeme se dočkat, až zase budeme hrát.