Budoucnost v hledáčku: Ruský snajper na scénu, prosím!

21. 06. 2018, 18:00 » Analýzy - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V seriálu Budoucnost v hledáčku se před draftem zaměříme na nejlepší junáky mířící na výběr nováčků. Dnešní díl nám přináší jeden výjimečný talent od našich východních sousedů.

Horké želízko v ohni budou mít také Rusové. S vysokou pravděpodobností se bude jednat o nejvyšší výběr ruského hráče od roku 2012, kdy byl jako číslo jedna zvolen Nail Yakupov. Řeč je o Andrei Svechnikovi. Osmnáctiletý útočník, který strávil teprve druhou sezonu za mořem, je nejlepší ruské zboží a právem je mu předběžně přiřazovaná celková druhá příčka.

Andrei Svechnikov typologicky spadá také do kategorie snajpr. Bodově se mu dařilo už v loňské sezoně, tedy ročníku 2016-17, kdy si připsal o deset bodů více, než odehrál zápasů. Konkrétně zaznamenal 58 bodů (29+29). Letos je to ale úplně jiná písnička. Za celek Barrie Colts, jenž hraje v juniorské soutěži OHL, zasáhl do 44 zápasů, vstřelil 40 branek a na 32 přihrál. Právem si tedy zasloužil cenu pro nováčka OHL a je hodnocený jako nejlepší hráč letošního draftu, který hraje v amerických ligách.

Potvrdí se spekulace? Pokud ano, vybere si osmnáctiletého útočníka Carolina Hurricanes. se kterými se dokonce osobně setkal. Když by se ale v Carolině přeci jen rozhodli pro Filipa Zadinu, přichází do hry Montreal. Jisté je jediné. Svechnikovovi se splní jeho sen, a to hrát NHL.