MS 2011: Hamrlík a Špaček do Bratislavy nedorazí, Plekanec ano

30. 04. 2011, 09:00 » Mistrovství světa - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Alois Hadamczik, trenér české hokejové reprezentace, připustil, že dva obránci právě vypadlého týmu Montrealu Canadiens, Roman Hamrlík a Jaroslav Špaček, český tým neposílí. Pro českou reprezentaci je to škoda. Sice se nejedná o mladíky a stavět stále stejné hráče není do budoucnosti žádná perspektiva, ale kvality Špačka s Hamrlíkem jsou neoddiskutovatelné. Zvláště potom co trenér nemůže počítat s kvalitními beky jako Miroslavem Blaťákem, Michalem Rozsívalem a Tomášem Kaberlem.

Vždy se vyrojí otázky, proč daný hráč nejede. U těchto hráčů je to jasné. Roman Hamrlík je bez smlouvy, takže stejný důvod jako měl brankář Tomáš Vokoun a zcela pochopitelný. Jaroslav Špaček má zdravotní problémy a v jeho letech je rozhodnutí také akceptovatelné.

Naopak Hadamczik vyhlíží příjezd útočníka Tomáše Plekance, který by, podle jeho slov, měl hrát v lajně s Jágrem a Červenkou. "Hráč takového kalibru musí mít dominantní postavení v týmu. Jinde hrát nemůže, jeho kvalita je vysoká a já nechci, aby se po příjezdu do Bratislavy otočil na podpatku a jel domů," poznamenal Hadamczik s úsměvem.

Do Bratislavy dorazil již jiný útočník z NHL, Michael Frolík. Čeká se tak ještě na obránce Pittsburghu Penguins, Zbyňka Michálka.

A co případné posily z 2. kola playoff Stanley Cupu? Žádné nebudou. Hadamczik 2. kolo již nesleduje a bude stavět na hráčích, které získal doposud!