V sobotu si přivstaňte, čekají nás druhé Čínské hokejové hry!

14. 09. 2018, 20:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Velká čísnká zeď. Kung Pao. Pandy. Tibet. Chang-čou. Když se řekne 'Čína' ve zlomku vteřiny se nám vybaví mnohé. Nyní do tohoto výčtu můžeme započítat i lední hokej. Na dveře totiž klepe druhý ročník NHL China Games a již zítra ráno (od 8:30 SELČ) ve městě Šen-čen svedou souboj Boston Bruins a Calgary Flames.

Již nyní probíhá akce pro čísnké fanoušky, jejíž tváří se stal legendární kapitán Flames Lanny MacDonald, který dovedl roku 1989 tým z Alberty k zatím jedinému Stanley Cupu. "Všichni se skvěle bavili a poté přišel Stanley Cup. A všichni byli u vytržení. Každý se s ním chtěl vyfotit, což bylo úžasné. Je jedno z jaké země jste nebo kolik Vám je let, tato trofej je magická pro všechny," popisoval své zážitky MacDonald.

Oba celky musely řešit problémy, když byly nuceny zrušit včerejší tréninky, jelikož se pozdrželo doručení jejich zavazadel a nikdo neměl u sebe výbavu. Volný čas strávili hráči v posilovně a vzájemným seznamování prohlídkou města. "Takového Brada Marchanda to neovlivní. Ten má místo v týmu jisté a bude si přípravu [v Číně] užívat. Pro ostatní kluky to ale důležité je. Nejsem frustrován z toho, že se naše věci pozdržely na letišti. Je to o tom, že jsme ztratili další den na pozorování našich ostatních [mladých] plejerů," vysvětloval svůj postoj k situaci trenér Bruce Cassidy.

Kdo nakonec ovládne Čínu?

.@wongwaichung is in Shenzhen, bringing you the first #NHLChinaGames update on #Flames TV Chinese! pic.twitter.com/WdWCQDg0en

— Calgary Flames (@NHLFlames) 14. září 2018