Yotes mají nového kapitána!

14. 09. 2018, 10:00 » Novinky - Autor: František Zajíc

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kapitánské céčko už nebude na dresech Kojotů v nadcházející sezoně chybět. Poté, co Shane Doan, dlouholetý kapitán Coyotes, ukončil kariéru, jsme žádného hráče jako kapitána v sestavě Arizony neviděli. Hlavní trenér Rick Tocchet se rozhodl ve svém premiérovém ročníku na lavičce pouštního týmu kapitánem nikoho nejmenovat a využil tak možnost jmenovat vícero asistentů.

S áčkem na prsou se po hřištích NHL loni proháněli Derek Stepan, Alex Goligoski, Brad Richardson Niklas Hjalmarsson a právě Oliver Ekman-Larsson. Tocchet tvrdil, že si chce hráče nejdříve vyzkoušet, aby svěřil céčko tomu pravému. A když si sedmadvacetiletý obránce, který je na aktuální soupisce Yotes déle než všichni jeho spoluhráči, vyjednal novou osmiletou smlouvu, bylo jasné, že se asi něco chystá.

Oliver Ekman Larsson odehrál v minulém ročníku všech 82 zápasů, ve kterých si připsal 42 bodů a v jednom utkání na ledě průměrně strávil téměř 24 minut. Od roku 2013 vstřelil Ekman-Larsson 85 golů, což ho z tohoto hlediska řadí mezi obránci na druhou příčku za Brenta Burnse. Jedinou kaňkou v jeho dosavadní kariéře je, že pravidelně nastupuje od roku 2010, ale od té doby si pouze jednou zahrál play off, což bude chtít se svým týmem co nejdříve změnit.