Tři postřehy z prvního utkání Čínských her

16. 09. 2018, 08:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Je za námi první díl letošních Čínských hokejových her mezi Calgary Flames a Boston Bruins. Zápas nakonec po dramatickém a napínavém průběhu vyhráli Medvědi po samostatných nájezdech v poměru 4:3. Jednalo se sice teprve o první duel přípravného kempu, přesto nám již naznačil několik zajímavých věcí. My se podíváme na tři z nich.



BOS Jaroslav Halák začal restart kariéry na jedničku!

Víte, jaký je hlavní důvod výhry Bruins? Je mu 33 let, na zádech nosí číslo 41 a jmenovku 'Halak'. Slovenský gólman Jaro Halák se při své premiéře v barvách Bostonu předvedl skvěle a ukázal, že může se svým finským kolegou Tuukkou Raskem vytvořit skvělé duo. Je sice pravda, že za jeho záda prošly hned tři puky, zároveň však předvedl celou řadu nelehkých zákroků. Hlavně díky němu dokázalo Calgary sotva vyrovnat.

CGY Obrana Calgary musí zapracovat na ztrátách puků

Všechny své tři góly ze hry dali plejeři celku Original Six v rozmezí dvou herních minut, jelikož defenziva Calgary zaspala. Dvakrát se svěřenci kouče Cassidyho dostali díky získání kotouče z holí Plamenů do úniku dvou na jednoho, obě šance proměnili. Třetí branka do Gilliesovi sítě padla ve chvíli, kdy se bránící červeno-černí špatně pokryli najíždějícího soka. Na tom musí Flames zapracovat.

BOS Slovák Cehlárik udělal první úspěšný krok

V klání na půdě Šen-čenu zazářil i jiný Slovák. Třiadvacetiletý Peter Cehlárik dvakrát asistoval a ukázal trenérskému týmu, že je odhodlán zvýšit svůj počet odehraných zápasů v NHL, který je aktuálně na čísle 17. Cehlárik zaznamenal v základní části NHL 4 body (1+3) a do play off zatím nikdy nenakoukl. Bude pro něj letošní ročník průlomový?