Tři věci, které nám ukázala dnešní noc - 06. 10. 2018

07. 10. 2018, 09:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Horečka sobotní noci, jak již bývá zvykem, přinesla celou řadu zápasů a do hry zasáhlo hned 24 týmů. K vidění byla celá řada zajímavých momentů, skvělých hokejových akcí a individuálních výkonů. V mnohých zápasech outsideři dokonale zaskočili favority, v jiných si zase výhru favorizovaný celek, ať již s většími či menšími problémy, pohlídal. Pojďme se podívat na tři nejdůležitější poznatky z dnešní herní noci.

OTT Seznamte se, stará Ottawa s novou a svěží tváří!

Na první pohled se toho z pohledu Sens moc nezměnilo. Tým je vlastněn stejným mužem, má stejné logo i dresy a po sportovní stránce se toho nemělo oproti předchozímu zpackanému ročníku moc změnit. Máme však za sebou dvě úvodní utkání základní části a Ottawa ukazuje, že by nemusela být ani zdaleka tak marná. Důvod k optimismu dávají mladíci v zadních řadách Thomas Chabot a Maxime Lajoie. Zatímco si druhý jmenovaný vysloužil za výkony v prvním duelu místo v zahajovací formaci, druhý dnes proti silně favorizovanému Torontu předváděl na jeho ledě úžasné parádičky zakončené góly a zařídil Senators první výhru sezony.



VAN Elias Pettersson hodil rukavici do ringu

Tipy mnohých redaktorů a odborníků na zisk Calder Trophy se před sezonou rozcházely. Stačily však pouze dva duely a favorit je jasný. Není jím jak by se někteří mohli domnívat, jednička posledního draftu Rasmus Dahlin, ale švédský supertalent Elias Pettersson, který nepřestává uchvacovat. Zatímco si v prvním zápasu své kariéry v NHL připsal gól a nahrávku, dnes to byly již trefy dvě a k nim opět jedna asistence. Dohromady má tedy na kontě pět bodů a hodil rukavici do ringu ostatním zelenáčům.



EDM Znovu stejná písnička

Marný tým se zářící superhvězdou ve svém středu. Takto vypadal obrázek Edmonton Oilers celou minulou sezonu. A takto vypadal obrázek Olejářů i při vstupu do letošního ročníku. Connor McDavid sice doháněl obranu New Jersey k šílenství a dokázal zařídit dva góly, jeho celek ale prohrál 2:5. Špatný výkon předvedl v brankovišti Cam Talbot a krom McDavidova útoku oranžovo-modří působili nevýrazně až marně. Pokud tyto výkony budou pokračovat, můžeme čekat brzký konec kouče McLellana následovaného generálním manažerem Chiarellim.