Tři věci, které nám ukázala dnešní noc - 13. 10. 2018

14. 10. 2018, 10:30 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Horečka sobotní noci nám opět ukázala mnohé. Na některé otázky odpověděla, jiné však zase přinesla. Auston Matthews pokračuje ve své historické krasojízdě a opět si připsal několik bodů (1+1), Carolina i díky 57 střelám opět vyhrála a drží pevně v rukou otěže nad Metropolitní divizí a Tampa Bay s Bostonem, dva z hlavních favoritů Atlantické divize, rozdali svým soupeřům osm branek. Jaké jsou tři naše postřehy z posledního balíčku zápasů?

BOS Pastrňákova výjimečná noc

Český supertalent David Pastrňák v dnešním klání proti Detroitu zaznamenal nejenom druhý hattrick své kariéry, ale též stý vstřelený gól. Dvaadvacetiletému křídlu se to povedlo v 259 utkáních. Česká legenda Jaromír Jágr na tento milník dosáhla během 245 klání (4. listopadu 1993).



VGK Fleuryho galavečer

Gólman Marc-André Fleury sice mohl v prvních zápasech působit nejistě, proti Philadelphii však předváděl neuvěřitelné zákroky a dovedl svůj tým k těsné výhře 1:0. Třiatřicetiletý veterán pochytal 26 střeleckých pokusů soupeře a připsal si 49. nulu kariéry.



OTT Že by?

Ottawa si letos neměla ani škrtnout. Máme však za sebou pět utkání a zdá se, že mladí Senátoři, v čele s Thomasem Chabotem, Maximem Lajoiem, Brady Tkachukem a Chrisem Tierneym podpoření Mattem Duchenem, nechtějí nechat svůj tým padnout na dno. Především první jmenovaný září, má na kontě již osm bodů (2+6) a dnes se dvěma nahrávkami významně podílel na vysoké výhře Sens 5:1 proti Los Angeles. Můžeme snad s červeno-zlatými počítat v bojích o play off?