Crosby označil McDavida za nejlepšího hráče současné NHL

20. 10. 2018, 15:30 » Novinky - Autor: Dominik Kovář

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pocty přímo z "bojiště" se dostalo Connoru McDavidovi. Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby označil svého kanadského soka za momentálně nejlepšího hráče, který se na světových kluzištích pohybuje.

"Myslím si, že McDavid se do této pozice dostal svojí konzistencí a oceněními, které obdržel," prohlásil kapitán Pittsburgu. "Myslím, že díky těmto věcem není pochyb o tom, kdo je nejlepší," dodal Crosby.

McDavid za tři roky již stačil vyhrát 2x Art Ross Trophy, 2x Ted Lindsey Award a 1x Hart Memorial Trophy. Pro porovnání Crosby, pravděpodobně nejlepší hráč své generace, měl po třech letech na kontě u všech zmíněních trofejí číslovku 1. Právě Sidney Crosby byl po mnoho let označován za nejlepšího hráče NHL a vyhrál v podstatě vše, co vyhrát mohl. Dopředu se ale žene mládí a Crosbymu už je přes 30 let. To si kapitán Pittsburghu uvědomuje a dávno se již za individuálními trofejemi nežene.

Je tu mnoho dalších hráčů, kteří by se mohli teoreticky o post nejlepšího hráče současnosti ucházet. Jako příklad se momentálně nabízí Auston Matthews, který do nové sezóny vletěl jako uragán nebo Nathan MacKinnon, který roste spolu s lepšícím se Coloradem. Podle Crosbyho je to však právě McDavid, který nad všemi vyčnívá. "Matthews se letos posunul na úplně jiný level, ale je těžké se s ním srovnávat (McDavidem). Je opravdu konzistentní, produktivní, vyhrává trofeje. Pro mě jednoduchá volba," doplnil Crosby.

Skvělý start nových hvězd do letošní sezóny zaznamenal i útočník Winnipegu Max Scheifele. "Auston je skvělý hráč, opravdu to s pukem umí a je radost ho sledovat. Ale McDavid dokázal dva roky za sebou pokořit metu 100 bodů a dokázal mnoho dalších věcí, které ještě Matthews nedokázal. Matthews je hvězdou této ligy a bude jen lepší, ale Connor je zatím na jiném levelu," prohlásil Scheifele, který by se určitě rád mezi tyto hvězdy v budoucnu zařadil.

Connor McDavid vytvořil nový rekord, když zaznamenal kanadský bod u prvních devíti gólů svého týmu v tomto ročníku. Auston Matthews se zase pro změnu stal pátým hráčem v historii NHL, který v prvních sedmi zápasech sezóny zaznamenal pouze vícebodové zápasy. Máme zřejmě nakročeno ke generačnímu souboji po mnoho let. Zatím má navrch útočník Edmontonu.