Nejzářivější hvězdy na hokejovém nebi v měsíci říjnu

01. 11. 2018, 18:00 » Ocenění hráči - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Máme za sebou první měsíc ročníku 2018-19, v němž se skvěle dařilo ofenzivě. Průměrně vstřelil jeden tým za zápas 3,10 gólu, což je nejvyšší počet od roku 1996. Díky tomu byla k vidění celá řada úžasných individuálních výkonů a velké množství hráčů má zaděláno na stobodovou sezonu. I přes silné útoky lze však v lize najít heroické výkony brankářů, kteří táhnou své týmy k vítězstvím. Jaký byl nejlepší gólman? Kdo má aktuálně nejblíže k zisku Calder Trophy pro nejlepšího novice? A jaké je jméno nejlepšího plejera v poli?


COL Brankář: Semyon Varlamov

Do Colorada přišla konkurence. Semyon Varlamov již není nedotknutelnou jedničkou a musí dokazovat, že je lepší než nový parťák Grubauer. A nemohl začít lépe. Během osmi duelů zastavil 95% všech střel soupeřů a byl v bráně při zisku 10 bodů, díky čemuž jeho Avs figurují na druhém místě Centrální divize. Nejúžasnější výkony podával v utkáních proti Buffalu a Philadelphii, kdy pustil puk za svá záda pouze dvkrát z 69 střel.

Hlavní konkurenti: John Gibson (ANA), Andrei Vasilevkiy (TBL), Jaroslav Halák (BOS)

VAN Nováček: Elias Pettersson

Zdá se, že Eliasi Petterssonovi hra v seniorské švédské lize pomohla více než barvy jinuorských celků. Po měsíci v NHL a osmi odehraných duelech (několik jich musel kvůli otřesu mozku vynechat) má na kontě skvělých 10 bodů (7+3) a vede tabulku produktivity zelenáčů. Zdá se, že Vancouver našel nástupce bratrů Sedinů.

Hlavní konkurenti: Maxime Lajoie (OTT), Henri Jokiharju (CHI), Brady Tkachuk (OTT)

COL Hráč v poli: Mikko Rantanen

Jak jsme již naznačili výše, říjen se Coloradu povedl skvěle a krom Varlamova na tom měli největší podíl Mikko Rantanen a Nathan MacKinnon, kteří dokázali bodovat v prvních devíti zápasech sezony. A proč jsme si vybrali prvního jmenovaného? Rantanen vede bodování celé ligy s 21 zářezy na pažbě(5+16) a zatím je v čele závodu o Art Ros Trophy. Dokáže jí ulovit?

Hlavní konkurenti: Patrick Kane (CHI), Kyle Palmieri (NJD), Evgeni Malkin (PIT)