Hvězdné války se dnes opět rozhořely naplno, v čele s kapitány!

08. 11. 2018, 06:00 » Review - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Sidney Crosby a Alex Ovechkin již nějaký pátek nepatří mezi mladé pušky a není tudíž divu, že se jejich vzájemné bitvy přesunuly do kategorie 'Noc veteránů', jak nejatraktivnější utkání týdne nazvala americká televizní stanice NBC.

Ta již od začátku byla nabita událostmi. Nejdříve utrpěl nepříjemné zranění T.J. Oshie, který schytal ránu do oka od obránce Maattaho, když oba lvové vystřelili jako střely na pomoc svým centrům při souboji o puk. Z hokejového hlediska se v první polovině úvodního dějství dostal do největší šance Christian Djoos, který však trefil pouze tyč. Nedáš, dostaneš. Krátce po zmiňovaném rozeznění brankové konstrukce byla hostům nabídnuta přesilová hra a tu rychle proměnila jedna z hlavních hvězd klání Sidney Crosby, jenž využil zaváhání Matta Niskanena a osamocen pálil z voleje po přihrávce zadáka Johnsona. I v dalším průběhu první třetiny převažoval Pittsburgh v čele se svým kapitánem rozdávajícím skvělé pasy a střílejícím nebezpečné projektily. Když Carl Hagelin srazil domácího gólmana Holtbyho, pozvali se hráči obou celků v rohu kluziště hromadně na večeři, přičemž šel právě Hagelin vymýšlet jídelníček na trestnou lavici.

POWER-PLAY GOAL! CROSBY! A laser beam too. The Penguins take the 1-0 lead with 7:44 left in the 1st period. pic.twitter.com/PRv3gxpKGj

Pittsburgh Penguins (@penguins) 8. listopadu 2018




Alex Ovechkin se ale nenechal formou svého soka zastrašit a ve druhé třetině odpověděl v přesilovce svou typickou střelou z levého kruhu. Šlo o jeho 235. gól během početních výhod, čímž se osamostatnil na osmé příčce tabulky střelců této disciplíny a definitivně se dostal před Marcela Dionna. Když se poté zval Saša spolu se svým krajanem Malkinem na další romantickou večeři, dostal druhý jmenovaný jako odměnu dvouminutový oddech na rozmyšlení podoby různých chodů. Tentokráte však Ovie druhou trefu večera nepřidal a do kabin se šlo za nerozhodného jednobrankového stavu.

LIKE CLOCKWORK! TIE GAME #ALLCAPS pic.twitter.com/0Ij6weN3UD

Washington Capitals (@Capitals) 8. listopadu 2018




Pro útočníka Oshieho byl dnešní zápas velmi náročný. Ve třetí třetině ho totiž srazil Geno Malkin, který si u rozhodčích vysloužil za tento nečistý zákrok pětiminutové oslabení pro svůj celek a navrch osobní trest do konce zápasu. Lze očekávat, že ruský forvard navíc dostane stopku od disciplinární komise. Dlouhá přesilová hra však zůstala ze strany červeno-modrých nevyužita, což přidalo vodu na mlýn Penguins. Především Crosby posílal své spoluhráče do zajímavých šancí. Byli to však paradoxně hráči Washingtonu, kdo nakonec skóroval a zvítězil. V 59. minutě se hrdinou stal T.J. Oshie.

CAN YOU BELIEVE IT!? OSHIE WITH THE GO-AHEAD WITH 1:14 TO GO! #ALLCAPS #CapsPens pic.twitter.com/hesSjQoHHH

— Washington Capitals (@Capitals) 8. listopadu 2018