Čtvrtka za námi! Co přinesla?

20. 11. 2018, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Čas letí jako voda a čtvrtina sezony 2018-19 je za námi. Jak si v ní jednotlivé týmy a hráči vedli? Kdo je aktuálně největší favorit na zisk Stanley Cupu? Jaký celek dokázal překvapit, ať už pozitivně, či negativně? A kdo má aktuálně nejlepší útočné trio v lize? Prozradí následující řádky.

Nejlepší tým: TOR

Můžete namítnout, že má Nashville více bodů i lepší poměr vstřelených a inkasovaných branek a budete mít pravdu. My jsme však vybrali Toronto. Proč? Protože dokázalo, že se umí vypořádat i s absencí opor. William Nylander stále trucuje a odmítá podepsat smlouvu na čásku pod 8 milionů dolarů ročně a Auston Matthews vynechal téměř polovinu duelů. Přesto Leafs stále vyhrávají. Tým táhnou především John Tavares (13+12), Mitchell Marner (6+22), Morgan Rielly (9+17) a gólman Frederik Andersen. Umíte si představit jejich sílu, kdyby hráli i oba výše zmínění?

Největší konkurenti: NSHTBL

Největší pozitivní překvapení: BUF

Všichni čekali, že se Buffalo po letních změnách zlepší. Kdo ale mohl očekávat, že budou útočit na samé čelo ligového pelotonu? Po čtvrtině sezony však tomu tak je. Šavle aktuálně mají na kontě šest výher za sebou a s 28 body se vyhřívají na čtvrté příčce celé NHL. Štěstí? Dobrý los a slabí soupeři? Ale co vás bere! Vždyť Buffalo porazilo i takové velikány jako Tampa Bay či Winnipeg!

Největší konkurenti: MTLCGY

Největší negativní překvapení: PIT

Asi jen těžko někdo mohl očekávat Pittsburgh po čtvrtině základní části na dně celé Východní konference. Na takovém místě se v této fázi sezony nacházeli Tučňáci před dlouhými 15 lety! Útok sice šlape dobře, ale brankář Murray zatím podává pouze chabé a nevýrazné výkony. Přesto stále dokola dostává šanci. Pens zatím mají v listopadu hrozivou bilanci 1-6-2 a aktuálně šňůru 4 porážek. Je to znamení úpadku posledních obhájce Stanley Cupu, nebo se jedná pouze o krátkodobý výpadek formy?

Největší konkurenti: LAKVGK

Nejlepší útok: COL Rantanen-MacKinnon-Landeskog

Hned dva (první jmenovaní) členové tohoto útoku jsou na čele ligové produktivity. Mikko Rantanen (8+24), jehož ještě před dvěma lety téměř nikdo neznal, je prvním a doposud jediným plejerem, který překonal třicetibodovou hranici a Nathan MacKinnon (13+16) se spolu s Gabrielem Landeskogem (13+9) nachází na děleném pátém místě v počtu nastřílených branek. Tento trojlístek se tedy postaral o téměř polovinu všech branek Colorada.

Největší konkurenti: BOS Marchand-Bergeron-Pastrňák CGY Gaudreau-Monahan-Lindholm