Sharks se zlobí, hodně se zlobí!

05. 01. 2019, 10:00 » Informace z klubů - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Mediální partner článku: San Jose Sharks CZ/SK

Bum! Český zadák Radim Šimek inkasoval snad nejtvrdší ránu ve svém životě. Po odehrání puku. Netušíc co přichází. Co se stalo? Rodák z Mladé Boleslavy dostal předčasné přání k novému roku od tvrďáka Sama Bennetta, který si za něj u rozhodčích vysloužil předčasný odchod do sprch. To však generálnímu manažerovi Sharks Dougu Wilsonovi nestačilo. Doběla ho rozpálilo chování vedení ligy, její mlčení.

"Zkušený rozhodčí se rozhodl správně, když udělil osobní trest za pokus o zranění, což sám po zápasu potvrdil. A [Bennett] byl úspěšný. Oddělení pro hráčskou bezpečnost se ale rozhodlo nesouhlasit se sudími. Je to frustrující," líčil své pocity Wilson. S ním souhlasí i kouč DeBoer, který označil Bennettovo chování za 'dravé' (rozhodně ne v pozitivním smyslu slova).

Proti Bennettovi mluví i načasování. Zápas již byl dávno rozhodnut (8:5 pro Flames) a na světelné tabuli běžely poslední sekundy utkání. Jednalo se snad o krátkodobý zkrat způsobený předešlými potyčkami, kdy se dostal do křížku s gólmanem Dellem? Ať tak či onak, Ve prospěch kanadského útočníka mluví fakt, že trefil Šimka pouze do ramene (nikoli do hlavy) a při ataku měl brusle pevně na zemi. V opačném případě by ho jisto jistě dodatečný distanc neminul.

Pro Žraloky je rozhodnutí oddělení pro hráčskou bezpečnost o to více frustrující, že minulý měsíc potrestalo suspendací Erik Karlssona za hit na Austina Wagnera. Dle Wilsonových slov se tenkrát jednalo o hit v zápalu boje. Karlsson navíc atakoval soupeře s pukem, zatímco Bennett Šimka po odehrání a navíc v již dávno rozhodnutém duelu.

"Myslím, že každý dojde ke stejnému závěru. Nemyslím si, že [Bennett] chtěl Šimka hitovat dokud si nebyl jistý, že se nemůže bránit. Udělal unáhlené rozhodnutí a my se budeme bez Šimka muset na čas obejít," nechala se slyšet zářijová posila z Ottawy.

Kde je tedy pravda? Stačil osobní trest v utkání, jak se domnívá vedení NHL, nebo má pravdu Wilson a Bennettovi měla být pozastavena činnost?

Sam Bennett, na popud Sharks, nebude suspendován za hit na Radima Šimka. pic.twitter.com/yGTkG5UVoM

— NHLportal (@LportalNh) January 4, 2019