Otázka platového stropu u Medvědů z Bostonu

25. 10. 2010, 19:00 » Novinky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Boston Bruins se potýká s těžkou otázkou a tou je platový strop! Každý fanoušek Bruins si je vědom faktu, že na listině zraněných jsou u Medvědů mimo jiné i útočníci Marc Savard a Marco Sturm. V určitém okamžiku tak bude muset vedení přesunout hráče/platy jednoho z těchto zraněných hráčů na listinu dlouhodobě zraněných. Očekává se, že hráči se vrátí na led až v prosinci.

„Musím něco udělat, neschovávám se před tímto faktem,“ řekl generální manažer Bruins, Peter Chiarelli.

Generální manažer až do těchto chvil mlčel. Ale objevují se hlasy, že se bude muset zbavit některého z dobrých hráčů. Jako první může přijít na řadu Michael Ryder, ale také nemusí. Každopádně tento hráč se stane 1. července 2011 nechráněným volným hráčem a nyní má plat 4 miliónů dolarů. Ale Boston bude potřebovat nejspíše ještě jeden „tah“. Tím by mohl být Marco Sturm, jež se rovněž v ten samý den stane nechráněným volným hráčem s nynějším platem 3,5 miliónů dolarů. Tato úvaha nemusí být lichá, protože se začíná v dobrém světle ukazovat nováček Jordan Caron, který by se mohl probojovat mezi top šest útočníků týmu.

Dříve se také spekulovalo o možné odchodu brankáře Tima Thomase. To již ale nepřipadá v úvahu i ze dvou důvodů. Jednak má klauzuli o nevyměnitelnosti a zadruhé sám hráč v pátek potvrdil, že je v Bostonu spokojený a nikam jinam jít nehodlá.

No a nesmíme pominout i fakt, že pakliže dobrý tým chce vyhrát Stanley Cup, základem je výborný brankář, kterým Thomas bezesporu je.