New Jersey Devils stále čekají na svoji brankářskou jedničku

14. 03. 2024, 06:30 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
New Jersey Devils byli blízko k získání brankáře Calgary Flames Jacoba Markströma ještě před konečným termínem přestupů, ale nakonec se "lov" nepodařil. Místo toho získali "béčkového" brankáře z Montrealu Canadiens, Jakea Allena.

Znamená to ale, že jejich honba za ryzím brankářem č. 1 skončila? Podle zasvěceného Pierra LeBruna z The Athletic ani zdaleka.

"Devils stále usilují o výměnu, aby získali brankářskou jedničku, pokud to bude jenom trochu možné a to zahrnuje opětovné zapojení týmu Calgary Flames a Jacoba Markstroma. Ale může vše být spojeno také s brankářem Nashville Predators Juuse Sarosem, případně ještě další možnosti. Cílem je získat brankářskou jedničku a nechat si Allena v situaci dvojky."

Zdá se, že jak Flames, tak Preds, by mohli být takové výměně nakloněni a to přes fakt, že se jedná o jejich brankářské jedničky. Za nimi totiž mají zajímavé mladíky, které čekají na svoji šanci.

V Calgary čekají na dvojnásobného brankáře roku v AHL Dustina Wolfa, aby udělal svůj velký průlom na úrovni NHL, a v Nashvillu, na farmě v AHL, v této sezóně opět dominoval Yaroslav Askarov.

Saros má ještě další rok kontraktu za 5 milionů $ AAV, ale pokud ho Preds letos v létě neprodlouží, nemohou riskovat, že ho příští rok ztratí zadarmo. A již jsme viděli, že nejlepší čas na velký brankářský tah je v létě, než v termínu výměny.

Devils se pokusí přesvědčit Nashville a/nebo Calgary, že je čas udělat krok letos v červnu/červenci.