Spekulace: Nazem Kadri by mohl být další hráč na přesun

16. 03. 2024, 07:54 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Uprostřed období přebudování a restrukturalizace v týmu Calgary Flames je budoucnost Nazem Kadriho v nejistotě, alespoň podle Erica Francise.

V roce 2022 podepsali Flames veterána Kadriho na sedm let a zdálo se, že je to pro organizaci klíčový hráč. Nyní však tým směřuje k podstatně mladšímu jádru a snaží se předefinovat svoji identitu. Role Kadriho již nemusí být v souladu s dlouhodobou vizí organizace.

S několika zajímavými hráči, kteří se již v posledních výměnách přesouvali, včetně Eliase Lindholma, Noaha Hanifina a Chrisa Taneva, Kadriho potenciální výměna je více než reálná.

This Nazem Kadri goal last night was FILTHY 🤮 pic.twitter.com/lldePdE442

— Gino Hard (@GinoHard_) March 3, 2024

Navzdory jeho konzistentním příspěvkům a vůdcovských vlastnostem na ledě čelí Plameni rostoucímu tlaku, aby přijímaly strategická rozhodnutí, která budou utvářet jejich budoucí trajektorii.

Hodnota Kadriho jako odvážného obousměrného centra a vítěze Stanley Cupu by ho mohla v blízké budoucnosti postavit hráče jako atraktivní aktivum na obchodním trhu a nabídnout Plamenům příležitost získat aktiva, která jsou vhodnější pro jejich vyvíjející se potřeby a aspirace.

Nazem Kadri has been incredible this season. It's going to be interesting to see how he plays down the stretch drive with the games meaning less and less and the days go by.

Presented By | @MadRosePubRO pic.twitter.com/pzrdEaWtYs

— FlamesNation (@FlamesNation) March 12, 2024

33-letý hráč má v Calgary skvělou druhou sezónu, když vstřelil 22 gólů a zaznamenal 35 asistencí, tedy celkově v 66 zápasech si připsal 57 kanadských bodů.

Ať už Kadri zůstane na soupisce nebo ne, jeho setrvání u týmu není jisté.