Penguins znovu podepsali smlouvu s Alexem Nedeljkovicem

21. 06. 2024, 11:36 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pittsburgh Penguins udělali pozoruhodný krok a znovu podepsali s brankářem Alexem Nedeljkovicem dvouletou smlouvu na 5 milionů dolarů (2,5 milionu dolarů AAV).

Nedeljkovič byl jedním z nejlepších brankářů, kteří se mohli 1. července dostat na trh s volnými hráči. Místo testování trhu však bude i nadále součástí týmu Penguins s Tristanem Jarrym.

Po dvouletém působení v Detroit Red Wings měl Nedeljkovic v sezóně 2023-24 solidní sezónu právě s týmem Pittsburgh Penguins. Ve 38 zápasech zaznamenal bilanci 18-7-7, průměr 2,97 gólu na zápas a procentuální úspěšnost zásahů 90,20 %. Kvůli Jarryho potížím navíc Nedeljkovic nastoupil ve většině zápasů Penguins v březnu i dubnu.

Welcome back, Ned!

The Penguins have re-signed goaltender Alex Nedeljkovic to a two-year contract.

The contract runs through the 2025.26 season and carries an average annual value of $2.5 million.

— Pittsburgh Penguins (@penguins) June 20, 2024

Nedeljkovic na Penguins v této sezóně jednoznačně zapůsobil a tato pěkná dvouletá smlouva to skutečně ukazuje. Také se mu dostává pěkného navýšení, protože v sezóně 2023-24 s Penguins dosáhl na plat 1,5 milionu dolarů.

Nedeljkovic se nyní bude snažit být v příštích dvou sezónách silnou součástí týmu Penguins. To je pro 28letého hráče docela rozumná dohoda a bude velmi zajímavé sledovat, jak si Penguins povedou.