San Jose Sharks získali Jakea Walmana z Red Wings

25. 06. 2024, 22:31 » Přestupy - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
I v dalším článku zaměřeným na přestup se dostáváme k týmu Detroit Red Wings. Ti vyměnili obránce Jakea Walmana a výběr z druhého kola v roce 2024 výměnou za budoucí úvahy.

Žraloci dali najevo, že chtějí zlepšit svou modrou čáru, a právě to udělali přidáním Jakea Walmana. 182 cm vysoký obránce tiše rozkvetl v působivého obránce od chvíle, kdy se připojil k Red Wings, a odsud by měl ve svém rozvoji pokračovat u Sharks.

UPDATE: The #RedWings today traded a 2nd round pick in the 2024 NHL Draft (originally Tampa’s) and Jake Walman to the San Jose Sharks in exchange for future considerations. pic.twitter.com/14i7Pak0VP

Detroit Red Wings (@DetroitRedWings) June 25, 2024


Walman měl za Red Wings kariérní rok 2023-24 a zaznamenal nová kariérní maxima s 12 góly a celkově si připsal 21 bodů. Měl také působivých 151 bloků, což je něco, co by Sharks od svých obránců určitě mohli využít.

Kromě toho, že získali solidního obousměrného obránce, který bude moct být v jedné z top obranných dvojic a sbírat tak cenné minuty, získali Sharks také 53. celkovou volbu letošního draftu. Red Wings jej právě získali od Nashville Predators v dnešním dřívějším obchodu.

Díky tomuto kroku Red Wings uvolnili 3,4 milionu dolarů místa pod platovým stropem. Vzhledem k tomu, jak klíčový byl pro Detroit obránce Walman, je zřejmé, že se připravují na další rozruch jinde. Jsou tedy týmem, který je nyní třeba sledovat neuvěřitelně bedlivě.