Metropolitní bitva o útočníky. O koho je enormní zájem?

06. 07. 2024, 14:30 » Spekulace - Autor: Tomáš Novotný

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Letošní přestupové období nám každý den nabízí zajímavé příběhy. V posledních dnech se rozhořely přestupové šachy o trio útočníků, které svojí produktivitou lákají velký počet zájemců. V metropolitní divizi se hledají útočníci do takzvané middle six neboli do druhé či třetí formace. Kdo si vysloužil takovou pozornost týmů? A je zájem i odjinud než z Metropolitní divize?

Tak tohle málokdo čekal. Řada zájemců především na dvě jména. Nikolaj Ehlers a Trevor Zegras přitahují pozornost generálních manažerů. Zájemci se prakticky rozhodují mezi nimi. Není divu, že na oba dva přišly identické nabídky. Ehlers míří do posledního roku své sedmileté smlouvy, pod stropem zabírá 6 milionů dolarů.

Dánský forvard patří k tomu nejlepšímu, co můžou Jets obětovat. Ehlers byl mezi nejproduktivnějšími hráči Winnipegu. Není jasné, zdali on sám chce změnu. Generální manažer Kevin Cheveldayoff má trochu jinou vizi, podle zámořských zpráv se nebrání jeho výměně. Ve Winnipegu je nejvíce rušno kvůli Rutgeru McGroartymu. Kapitán letošních juniorských mistrů světa nemá stále podepsaný kontrakt, i přesto, že byl draftován před dvěma lety.

U Ehlerse mají obrovský zájem v Carolině a Islanders, oba týmy už poslali své první nabídky. U Isles se spekuluje o protihodnotě v podobě Pageaua a balíku draftových výběrů. Jets tuto variantu smázli ze stolu. Dalšími v pořadí jsou týmy Penguins, Flyers, Rangers a Devils. Přičemž v posledních hodinách se přidali Buffalo, které do toho šláplo v plné síle. Jets chce hráče na doplnění soupisky a taky pořádnou porci výběrů v draftech.

Rangers se přihlásili o slovo s podmínkou, že pokusí do výměny procpat Jacoba Troubu. Ten už byl jednou nohou na odchodu, než vše zarazila jeho manželka. U Sabres se zase spekuluje, že jednou z protihodnot bude Jiří Kulich.

McLeod, 25 first for Ehlers with an extension cheers 🍻 pic.twitter.com/kNptmbzT8j

— Pulju (@EnjoyerPulju) June 28, 2024


Zegrasův příběh je trochu odlišný. Mladý americký útočník loni podepsal tříletý kontrakt. Vedení si jej však rozzlobilo tím, že vyměnilo Jamieho Drysdalea, který byl velkým kamarádem Zegrase. Vztahy kreativního forvarda s vedením ihned ochladly. Zegras loni odehrál pouze 31 utkání, na vině bylo zranění kotníku. Po sezóně se představil i na MS v Česku, kde musel kousat prohru ve čtvrtfinále.

Zegrasovo jméno se skloňuje nejvíce s Buffalem a taky Rangers, kde by se mohl stát součástí výměny za jednoho z dua Kaapo Kakko, Filip Chytil. I u Zegrase platí, že pokud by došlo na výměnu do Rangers, tak se tam nějakým způsobem objeví i jméno kapitána Trouby.

Třetím jménem, které je zastíněno duem Ehlers - Zegras je Frank Vatrano. Ten loni zaznamenal hned tři hattricky. Celkově nasázel 37 branek, není divu, že o jeho služby se nejvíce hlásí Tampa.