Konec velké kapitoly. Joe Pavelski ukončil kariéru

16. 07. 2024, 18:30 » Novinky - Autor: Tomáš Novotný

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Je oficiální konec. Pavelski ukončil svojí bohatou kariéru, které však chybí to nejcennější. Stanley Cup. Americký útočník sehrál v NHL 1332 zápasů. Nastupoval pouze za San Jose a Dallas, se kterým se v posledních letech pokoušel o zisk nejcennější hokejové trofeje. Pavelskiho si zamilovali fanoušci po celé lize. NHL tak přichází o velkou osobnost.

Joe Pavelski vstoupil do ligy díky San Jose, které si jej vybralo v roce 2003 na celkovém 205. místě. O to úctyhodnější je, že navzdory všem předpokladům se stal u Sharks kapitánem. Jeho odchod v San Jose nesli těžce. I přesto se Pavelski navždy zapsal nesmazatelným písmem do historie kalifornského celku.

V Dallasu v posledních letech měl plnit roli mentora, který nastupoval vedle Hintze a Robertsona. Svoji roli zvládl s grácií, vždyť ještě v sezóně 2021-22 nasbíral 81 bodů. V Dallasu vyrostl jeden z nejlepších celků NHL, který každým rokem aspiroval na celkový triumf.

Největší zklamání přišlo v roce 2020, kdy Stars nestačili na Tampu v poslední sérii sezóny. Tak blízko Pavelski už nikdy nebyl. S ligou se přesto loučí persona, která je vzorným příkladem bojovnosti, píle a důkazem, že i ze sedmého kola se dá udělat parádní kariéra.

After 1,332 games, Joe Pavelski has announced his retirement. 🫡

Congratulations on an incredible career! 👏 pic.twitter.com/IIUf87dlvc

— NHL (@NHL) July 16, 2024