Výzva pro Bowmana. Blues si dělají zálusk na hráče Oilers

14. 08. 2024, 10:30 » Spekulace - Autor: Tomáš Novotný

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Edmonton je v posledních dnech středobodem dění v NHL. Oilers začínají pomalu řešit kontrakt s Leonem Draisaitlem, který mu bude končit po nadcházející sezóně. Poklidné vyjednávání však narušil nečekaný rebel ze St.Louis - Doug Armstrong, který zamíchal kartami při skladbě Edmontonu. Na přestupovém trhu to začíná pomalu vřít.

Offer Sheet. V posledních hodinách nejskloňovanější slovní spojení v hokejovém světě. Tuto možnost podpisu zkouší generální manažer Blues - Doug Armstrong, který stojí o dvojici Dylan Holloway - Philip Broberg z Edmontonu. Právě skrze "dorovnávací nabídku" můžou Oilers přijít o svého obránce a útočníka.

Oba zmínění hráči jsou chráněnými volnými hráči, takže St.Louis neváhalo konat. Na Hollowaye přišla nabídka v podobě dvouleté smlouvy s roční gáží 2,29 milionů dolarů. Broberga zkouší přivést za trochu větší peníze. Nadějný obránce Oilers dostal dvouletou smlouvu s ročním výdělkem 4,58 milionů dolarů.

Pomyslný míč je na straně celku z Alberty, který má týden na dorovnání nabídky. Pokud se Bowman rozhodne pro obětování svých hráčů, tak mu přistane kompenzace v podobě 2. (Broberg) a 3.kola (Holloway) draftu. Záleží, jestli zkušený funkcionář najde místo pod napěchovaným stropem Edmontonu.

Offer sheet terms by #stlblues:

Philip Broberg: 2 years x $4,580,917

Dylan Holloway: 2 years x $2,290,457

Compensation due is a third-round pick for Holloway and a second-round pick for Broberg.

One dollar more on AAV for each player would have bumped up compensation.

— Frank Seravalli (@frank_seravalli) August 13, 2024


Posledním offer sheetem, po kterém se hráč stěhoval, byl Jesperi Kotkaniemi. Ten se stal hráčem Caroliny během boje mezi Montrealem a Canes. Habs totiž zkusili přivést Sebastiana Aha, jenže tehdejší generální manažer Hurikánů - Don Waddell dorovnal nabídku svého konkurenta.

Na svojí odvetu musel čekat dva roky, než přivedl Kotkaniemiho formou jednoročního kontraktu na 6,1 milionů dolarů. Touto cestou vyjednávání si prošlo několik hvězdných hráčů v minulosti. Například Shea Weber, o kterého stáli Flyers. Nashville jejich čtrnáctiletou nabídku vyrovnali a Weber měl masivní kontrakt v kapse.

Hodiny tikají. Obětuje Bowman některého z členů kádru Oilers? Nebo vyrovná nabídku konkurence?