Vrána oficiálně zpátky doma. Capitals se upsal na 1 rok.

08. 10. 2024, 10:30 » Informace z klubů - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Český forward Jakub Vrána se po 4 letech vrací zpět do Washingtonu Capitals. S vedením se domluvil na jednoroční smlouvě o hodnotě 775 tisíc dolarů. Vrána si o šanci řekl kvalitními výkony v přípravě, kterou s Caps absolvoval v rámci profesionálního try-outu. Capitals doufají, že v sobě Vrána znovu naleznu svůj ztracený potenciál.

28letý Jakub Vrána podepsal u Capitals jednocestnou smlouvu, která mu zaručuje stejný výdělek jak v hlavním týmu, tak při případném přesunu do záložního celku Washingtonu –Hershey Bears. Smlouva je stanovena na jeden rok a první výběr Washingtonu z draftu v roce 2014 (celkově 14.) si během něj přijde na 775 tisíc dolarů.

Vrána za k týmu Caps přesunul toto léto poté, co téměř celou předchozí sezónu strávil na farmě St. Louis Blues. Vedení Capitals se českému hráči rozhodlo dát ještě jednu příležitost a podepsali jej na profesionální try-out. Vrána se trenérům a manažerům odměnil poctivou prací a ve 4 utkáních zaznamenal gól a asistenci, a to i navzdory tomu, že byl ve všech zápasech nominován až do čtvrté útočné formace.

The #ALLCAPS signed Jakub Vrana for 1 year $775K 1-way.

He'll be on their opening roster submission.

Was in camp on a PTO

Rep'd by JP Barry @CAAHockey https://t.co/TGvlPj4MSv

— PuckPedia (@PuckPedia) October 7, 2024


V hlavním městě Spojených států doufají, že Vrána ve známém prostředí restartuje svou hokejovou kariéru a naváže na své nejúspěšnější období, když v sezóně 2017/18 získal s Capitals historicky první Stanleyův pohár. Po odchodu z Washingtonu do Detroitu a následně do St. Louis se Vrána potýkal s osobními problémy a většinu času strávil na pomezí asistenčního programu a AHL. V týmu Capitals si ovšem vysloužil renomé obávaného útočníka a sám pražský rodák doufá, že jej v sobě opět dokáže probudit.

Vrána si v uplynulé sezóně za náhradní družstvo St. Louis Blues – Springfield Thunderbirds připsal 36 bodů za 16 branek a 20 asistencí ve 42 utkáních. Za hlavní tým Blues nastoupil celkem 21krát a zaznamenal bilanci 2 gólů a 4 asistencí. V poslední sezóně v dresu Washingtonu Capitals Vrána nasbíral 25 bodů (11+14) ve 39 utkáních (poté následoval odchod do Detroitu).

Autor: Jan Habart