Capitals přidali pátou výhru v řadě. V hlavní roli Dubois - McMichael

24. 10. 2024, 16:00 » Review - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po včerejší porci šestnácti zápasů nabídnul dnešní program NHL pouze divizní souboj mezi Philadelphií Flyers a Washingtonem Capitals. Divoké utkání přineslo devět branek. Hlavními strůjci úspěchu Capitals byli zástupci druhé formace. Ovechkin se přiblížil k rekordu další brankou. Skvělý výkon mladého Matveie Michkova opět nestačil. Tortorellova družina tak zapsala šestý neúspěch v řadě.


WSH WASHINGTON - PHI PHILADELPHIA 6:3 (1:0, 3:2, 2:1)

Oba celky vstupovaly do dnešního zápasu v naprosto opačné formě. Zatímco Caps odešli za celou sezónu poraženi zatím pouze jednou v úvodním střetnutí proti Devils, Flyers zvládli jen první utkání tohoto ročníku a od té doby jsou s výhrami na suchu. Podle toho vypadal také průběh dnešního střetnutí. Capitals otevřeli skóre už po 4 minutách a 50 sekundách díky krásné teči Raddyshe. Další branku již první třetina nenabídla.

Hráči si své ofenzivní choutky šetřili do třetiny druhé, ve které padlo celkem pět branek. Washington postupně navyšoval skóre až do stavu, kdy na kostce svítil poměr 4:0 pro Capitals. Už po necelých 3 minutách druhé části se prosadil Nic Dowd, dvě branky poté přidal McMichael po asistencích Duboise. McMichael nejdříve proměnil samostatný únik na Logana Thompsona, druhý gól zaznamenal po nádherné teči z mezikruží. 23letému Kanaďanovi se zatím daří. V šesti duelech zapsal už 8 bodů (3+5). Flyers se nadechli až po polovině zápasu. V přesilové hře vymetl pavučiny úžasnou střelou z úhlu Konecny po přihrávce Michkova a Drysdalea. Druhou trefu Letců zařídil Owen Tippett necelé čtyři minuty před koncem třetiny.

Ještě více zdramatizoval celý zápas Matvei Michkov po 6 minutách a 36 sekundách. 19letý supertalent ukázal divákům po asistenci u první branky také svou tvrdou střelu při další proměněné přesilové hře. K brance mu nahrával Tippett a Drysdale. Naděje Philadelphie však v čase 57:48 zahnal Pierre-Luc Dubois, který využil odvolání Thompsona z branky Washingtonu. Pro Duboise se jednalo o třetí bod tohoto zápasu a celkově pátý bod celé sezóny. Do odkryté klece Caps se následně prosadil také Alexander Ovechkin a zpečetil již páté vítězství svého týmu v řadě. Ovechkin touto trefou odkrojil další kus z náskoku Waynea Gretzkyho v historickém počtu branek. Po dnešku mu na Gretzkyho schází už jen 39 gólů.

Capitals se po noční výhře nacházejí na 3. místě východní konference s 10 body. Flyers naopak sedí na jejím úplném konci s pouhými 3 body. Letcům dnes nepomohl ani fakt, že svého soupeře přestříleli 29:26.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



Autor: Jan Habart