Spekulace: 8 centrů jako obchodní cíle Plamenů

25. 10. 2024, 05:30 » Spekulace - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Tým Calgary Flames hledají centra. O co jde? Generální manažer Craig Conroy hledá centra do nejlepší šestky se střelou zprava. A ještě dále by to měl být někdo, kdo odpovídá jejich dlouhodobému plánu a je v rozmezí 23–25 let. To je pěkně zaměřený nákupní oříšek.

V tomto ročním období však není zrovna lehké splnit všechna tato očekávání, co se obchodního trhu týče.

Analytici, jako je Robert Munnich z Flames Nation, přišli se seznamem osmi potenciálních kandidátů, na které by se měli zaměřit, i když ne všichni dokázali splnit vše, co si Conroy vysnil.

- Kirby Dach, Montreal Canadiens
- Martin Nečas, Carolina Hurricanes
- Jesperi Kotkaniemi, Carolina Hurricanes
- Barrett Hayton, Utah Hockey Club
- Trevor Zegras, Anaheim Ducks
- Marco Rossi, Minnesota Wild
- Peyton Krebs, Buffalo Sabres
- Joe Veleno, Detroit Red Wings

Dach pasuje do Conroyova seznamu přání, ale Habs by se museli vzdát výběru v prvním a třetím kole, aby ho získali z Chicaga Blackhawks, takže tato možnost se zdá hodně vzdálená. Navíc pro Canadiens je tento top hráč stěžejním.

Český útočník, Martin Nečas, pasuje do seznamu rovněž — střelec, "pravák", 25 let. Po minulé sezóně byl k mání, jelikož hledal nový začátek, ale zdá se, že Hurricanes s ním prozatím situaci vyřešili a podepsali s ním dvouletou smlouvu s průměrným výdělkem 6,5 milionu dolarů. Takže z tohoto hlediska není k dispozici o nic víc než Dach.

Zbytek jmen na seznamu jsou "leváci" a jediný, kdo by se mohli zdát potenciálně k dispozici, by byli Krebs (23 let) a Veleno (24 let), o kterých se soudilo, že hledají novou příležitost, a možná Zegras, 23 let, který byl v minulé sezóně zdánlivě na obchodním seznamu.