Flyers ukončili sérii porážek. Výhru zařídila elitní formace

27. 10. 2024, 06:30 » Review - Autor: Tomáš Novotný

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Flyers se od samotného startu sezóny trápí. K tomu nabrali šestizápasovou šňůru porážek, kterou chtěli ukončit v domácím prostředí. Do Wells Fargo Center zavítala houževnatá Minnesota, která bylo v opačné situaci. Wild se stali postrachem soupeřů a udávali ráz každého ze svých utkání. I přes slibný start se museli Letci k výhře pořádně prokousat. Především díky příspěvku elitní formace.

Výhra v "otvíráku" s Vancouverem, potom útlum. Parta Johna Tortorelly se zasekla a nemohla najít vítězný recept v šesti případech za sebou. Jedním z mála pozitiv byl bodový přísun Matveie Michkova, který si podle všeho zvyknul na zámořské tempo bleskurychle.

V zápase s Minnesotou se Flyers dostali do dvougólového náskoku, o který v prostřední části přišli. Právě tam se začalo pochybovat, zdali i tento zápas dokážou promrhat. Po úderu Marcuse Foligna v závěrečné třetině tomu bylo blízko. Jenže Phila se dokázala mohutně zvednout a za příspěvku svých největších hrdinů Konecnyho a Couturiera zvrátila výsledek na svojí stranu.

Risk bez brankáře Wild nevyšel a Tortorellova družina tak mohla pojistit celkové skóre na 7:5. Elitní formace k tomu přispěla hned 12 kanadskými body. Sean Couturier vstřelil hattrick poprvé od roku 2019. Pro něj i pro Travise Konecnyho se jednalo o premiérový pětibodový zápas. I tato statistika má českou stopu.

Travis Konecny gets us even again in Philly 🍿 pic.twitter.com/7cWdGPq27Z

— B/R Open Ice (@BR_OpenIce) October 26, 2024


Posledním hráčem Flyers, který zaznamenal pětibodový zápis byl Jakub Voráček, který takto explodoval před šesti lety v duelu s Ottawou. Velký kámen ze srdce spadl i Couturierovi, který se trefil poprvé od února. Na gól čekal neuvěřitelných 32 utkání. Zároveň si první trefou připsal 500. bod v nejslavnější hokejové lize světa.

Letce čeká v následujícím zápase tým z Montrealu. Minnesota se pokusí napravit neúspěch na ledě Pittsburghu.