Spekulace: Utah shání obránce

27. 10. 2024, 14:30 » Spekulace - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Hokejový klub Utah nakupuje na trhu obránce. A důvod? Je to nevyhnutelné a to díky zranění klíčových obránců Seana Durziho a Johna Marina, říká Pierre LeBrun z TSN.

Vzhledem k tomu, že Marino byl minimálně mimo do ledna a Durzi je mimo hru do dubna, generální ředitel Utahu Bill Armstrong pociťuje tlak na udržení konkurenceschopnosti týmu.

"Nový trh, nový vlastník – chtějí být letos mnohem konkurenceschopnější," poznamenal LeBrun a zdůraznil, že Utah se i přes neúspěchy zaměřuje na udržení svých aspirací na play-off.

What a goal by Ivan Provorov to win it in overtime pic.twitter.com/NjFpDTKRNM

— Nasty Knuckles (@NastyKnuckles) April 14, 2023

Mezi cíle Utahu patří obránce Columbus Blue Jackets Ivan Provorov, který je v posledním roce své smlouvy.

Provorov je považovaný za jednu z nejlepších možností, protože se blíží deadline pro obchodování, který je stanoven na 7. března 2025 a tento zadák vzbudil zájem napříč ligou.

Zatímco generální ředitel Columbusu Don Waddell ještě není připraven Provorova přesunout a dává přednost tomu, aby aktuální soupiska soutěžila o co nejlepší umístění, LeBrun naznačuje, že nabídková válka by se mohla objevit blíže k termínu deadlinu.

"Za stejných podmínek bude Provorov jedním z hráčů, kteří se přesunou do 7. března," dodal LeBrun.

Ivan Provorov undresses Max Domi for the OT winner 🔥 pic.twitter.com/NphLpJirMP

— Murph (@2Murphy8) March 24, 2020

Utah zkoumá jaké mají možnosti a vzhledem k tomu, že Durzi a Marino se vrátí až v průběhu sezóny, nutnost je nahradit je vcelku velká.